Török bárányragu recept
2012-04-15- Típus: Báránypörkölt receptek, Ragu
- Nemzetiség: Török
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 3:0 p
- Elkészítés: 3:10 p
Minden nemzetnek meg van a maga ragu vagy pörkölt receptje. Íme egy török marhapörkölt változat.
Ezeket szerezd be:
- 800 g sovány marhahús
- 1/2 teáskanál bors
- 4 evőkanál margarin
- 500 gr gyöngyhagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál ecet
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szegfűbors
- 2 teáskanál só
Recept elkészítése
1. Olvasszuk fel a margarint egy lábasban. A húst vágjuk nagy kockákra, rakjuk a lábasba, majd főzzük közepes lángon, amíg a leve elpárolog.
2. Adjuk hozzá a meghámozott egész gerezd fokhagymát és a hagymát. Prítsuk 4-5 percig.
3. Most jöhet hozzá az ecet, és a fűszerezés, majd felöntjük 4 pohár meleg vízzel. Fedjük le és főzzük alacsony lángon 3 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.
Rizzsel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Értékelések
(4.3 / 5)
4 személy értékelt
7 909 megtekintés