Török bárányragu recept

2012-04-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 3:0 p
  • Elkészítés: 3:10 p

Minden nemzetnek meg van a maga ragu vagy pörkölt receptje. Íme egy török marhapörkölt változat.

Ezeket szerezd be:

  • 800 g sovány marhahús
  • 1/2 teáskanál bors
  • 4 evőkanál margarin
  • 500 gr gyöngyhagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szegfűbors
  • 2 teáskanál só

Recept elkészítése

1. Olvasszuk fel a margarint egy lábasban. A húst vágjuk nagy kockákra, rakjuk a lábasba, majd főzzük közepes lángon, amíg a leve elpárolog.
2. Adjuk hozzá a meghámozott egész gerezd fokhagymát és a hagymát. Prítsuk 4-5 percig.
3. Most jöhet hozzá az ecet, és a fűszerezés, majd felöntjük 4 pohár meleg vízzel. Fedjük le és főzzük alacsony lángon 3 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.
Rizzsel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

7 909 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldborsós pulykamell falatok paradicsommal

  • Marokkói báránypörkölt

  • Burgundi marharagu

  • Zöldséges csirkeragu

  • Kukoricás pulykaragu