Marokkói báránypörkölt
2015-03-06- Típus: Báránypörkölt receptek
- Nemzetiség: Marokkói
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 45 perc
Egyszer úgy adódott, hogy ellátogathattam Marokkóba, ahol nem csak a kultúrát, de például az ország gasztronómiáját is megismerhettem.
Ezeket szerezd be:
- 500 g bárány nyak (vagy más egyéb sovány része)
- 2 teáskanál pirospaprika
- 3 teáskanál őrölt fahéj
- só, bors
- 800g paradicsom (akár konzerves püré is megteszi)
- olívaolaj
- 2 gered fokhagyma
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1. Lépés
Melegítsünk fel egy nagy serpenyőben egy kis olajat (én wokot használok), adjuk hozzá a fokhagymát. A kockákra vágott bárányt minden oldalán jól pirítsuk meg, ha kell időközben öntsük fel egy kis vízzel.
2. Lépés
Szórjuk meg a fűszerekkel, és puhítsuk tovább. Öntsük hozzá a paradicsomot, szórjuk meg petrezselyemmel. Forraljuk fel, majd 30 perc alatt puhára főzzük.
Tálalhatjuk főtt burgonyával.
Értékelések
(2.3 / 5)
4 személy értékelt
6 290 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
350 kcal -
Zsír
22g -
Szénhidrát
13g -
Fehérje
27g -
Só
1.47g -
Cukor
9g