Kukoricás pulykaragu

2012-11-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Az egyik nap azon gondolkodtunk, mit is együnk ebédre. A hűtőt nézegetve láttuk, hogy van egy kis pulyka, spejzban kukorica, zöldborsó. Nem is kellett több, nekiláttunk.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Pulykamellfilé
  • 1 db konzerves Kukorica
  • 1 db konzerves Zöldborsó
  • 1 db konzerves Gomba
  • 2 evőkanál Olaj
  • 1 db Vöröshagyma
  • Bors

1. lépés

A pulykahúsit vékony kis csíkokra felvágjuk, majd a felszeletelt hagymával együtt megpirítjuk. Sóval és borssal ízlésünk szerint megfűszerezzük, majd egy nagyon kis vízzel felöntjük, hogy puhára pároljuk az egészet.

2. lépés

Előkapunk egy másik edényt, amiben a gombát, kukoricát és a zöldborsót is olajon enyhén megpirítjuk. Amikor megpirult, hozzákeverjük a már puha húshoz. Néhány percig még egybe főzzük folyamatosan kevergetve, majd levesszük a tűzhelyről, fedőt teszünk rá és 10 percig érleljük.

Köretként tudom ajánlani a rizst vagy a pene tésztát.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3,530 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldborsós pulykamell falatok paradicsommal

  • Burgundi marharagu

  • Zöldséges csirkeragu

  • Török bárányragu recept

  • Dijoni csirkeragu recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    362 kcal
  • Összes Zsír

    13 g
  • Koleszterin

    76 mg
  • Szénhidrát

    26,2 g
  • Cukor

    7,8 g
  • Fehérje

    37,1 g