Brokkolis tojássaláta

2012-06-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A munkahelyemre egy könnyedebb ebédet szerettem volna vinni, mert előző nap a nehéz pörkölt megfeküdte a gyomromat. Így hát megnéztem, hogy mi van itthon és egy finom tojássalátát készítettem.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Brokkoli
  • 2 db Tojás
  • 1 Paradicsom
  • 1 Póréhagyma
  • 2 szem Retek
  • 1 Lilahagyma
  • 2 evőkanál Olívaolaj
  • Petrezselyemzöld
  • Citromlé
  • 2 evőkanál Tejföl
  • Fehér bors

1. lépés

Még mielőtt bármihez fognánk, a zöldségeket alaposan megmossuk, hiszen fő az egészségünk. A brokkolit rózsáira szedjük szét, majd tegyük a forrásba lévő vízbe 5 percig. Ha a brokkoli végzett, szűrjük és öblítsük le hideg vízzel. A tojást is főzzük keményre. A tojás vízébe érdemes 1 evőkanál sót is beletenni, hogy a héja könnyebben lejöjjön. A megpucolása után kockákra vágjuk fel.

2. lépés

A többi zöldség következik. A paradicsomot, póréhagymát, lila hagymát, retket és a petrezselymet felszeleteljük, aprítjuk. Ezután összekeverjük ezeket a zöldségeket a brokkolival és a tojással egy salátás tálban.

2. lépés

Mártással jobban csúszik a saláta, ezért a tejfölt, olívaolajat és a citromlevet összekeverjük és sóval, fehér borssal ízesítjük. A salátánk tetejére tesszük az öntetet és indulhat a lakoma. :)

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

2 162 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Kaszinótojás

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    319 kcal
  • Összes Zsír

    21,2 g
  • Koleszterin

    169 mg
  • Szénhidrát

    24,8 g
  • Cukor

    8,0 g
  • Fehérje

    11,9 g