Töltött hagyma Boszancsatól

2014-05-19
  • Hány főre: 2-3
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Kiváló töltött hagyma étel. Az elkészítése roppant egyszerű. Burgonyapüré ajánlott mellé.

Ezeket szerezd be:

  • 6 darab nagyobb hagyma
  • 15dkg darált hús
  • só, bors
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 3 szelet szalonna
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1dl fehér bor

1. Lépés

Talpat vágok a hagymán, majd két levélre meghagyom a formát. A közepét kiszedem, majd felaprítom és hozzákeverem a darált húshoz.

2. Lépés

Ízesítem, majd visszatöltöm. A tetejébe tűzdelek egy-egy darab sajtot. Egy üvegedényt kivajazok, alászeletelem a paprikát és a paradicsomot.

3. Lépés

Erre ültetem a töltött hagymákat. Nyakon öntöm a borral és közé teszem a kakastaréjosra vágott szalonnát. Mehet be a sütőbe és 180 fokon kb 20 perc alatt kész.

 

 

Imádok főzni!!!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 719 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött vöröshagyma

  • Túróval töltött hagyma

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    434 kcal
  • Zsír

    20.8g
  • Szénhidrát

    22.9g
  • Fehérje

    30.2g
  • Koleszterin

    92mg
  • Cukor

    10.4g