Tojással töltött paradicsom

2012-08-05
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A töltött paradicsomok egy újabb szakaszához értünk. Töltsük meg tojással!

Ezeket szerezd be:

  • 4 nagy Paradicsom
  • 4 db Tojás
  • 10 dkg reszelt Sajt
  • 4 kiskanál Vaj
  • 2 szál Újhagyma
  • Bors

1. lépés

A paradicsomok kalapját levágjuk és egy kiskanál segítségével a belsejét óvatosan kikaparjuk. Ízlésünk szerint sóval és borssal ízesítjük. Tippként tudom javasolni azt, hogy a paradicsom aljából is egy kis szeletet vágjunk ki, ha a paradicsom folyton elgurul.

2. lépés

Ha a paradicsomok belsejétől megszabadultunk, egy határozott mozdulattal mindegyikbe egy tojást ütünk. Megszórjuk egy kevés újhagymával és sajttal a tetejét.

3. lépés

Azért, hogy még finomabb legyen töltött étkünk, a sajt tetejére morzsoljunk egy pici vajat. Ha ezzel megvolnánk, akkor körülbelül 25 percig süssük előmelegített sütőben.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 252 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival

  • Sertésmájkrémmel és ordasajttal töltött gombafejek

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika baconbe

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika

  • Sajtos libamájpástétommal töltött paprika

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    424 kcal
  • Összes Zsír

    33,3 g
  • Koleszterin

    400 mg
  • Szénhidrát

    7,9 g
  • Cukor

    4,4 g
  • Fehérje

    25 g