Sajtos-szezámmagos perec

2012-12-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Ez a finomság megunhatatlan, szinte azonnal elfogy, pedig akár 4-5 napig is eláll légmentesen záródó dobozban. Az elkészítéséhez elengedhetetlen perec forma használata, de ha nincs, akkor kis kígyókat formálva alakítsuk őket.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 300 g liszt
  • 150 g margarin
  • 120 g reszelt sajt
  • 1 tojássárgája
  • 85 g tejföl
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • köménymag, szezámmag
  • Tetejére:
  • 1 tojás
  • 50 g reszelt sajt
  • só, szezámmag és köménymag

1. lépés

A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a sóval, majd belemorzsoljuk a margarint. Sorban jöhet bele az összes többi hozzávaló, majd az egészet egy labdává gyúrjuk. Tegyük be fóliába majd hűtsük legalább fél órát.

2. lépés

Vágjuk félbe a tésztát, majd nyújtsuk ki 3 mm vastagságúra, majd a perec formával szaggassuk ki. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kenjük meg tojással, majd jöhet rá a reszelt sajt. Ne felejtsük megsózni, tehetünk rá köménymagot is, vagy szezámmagot.

3. lépés

A tepsit 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és 15 perc alatt készre sütjük őket.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 773 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Apró sajtos perecek

  • Sajtos perec recept

  • Tejfölös perec recept

  • Fűszeres perec recept