Sajtos-szezámmagos perec
2012-12-29- Hány főre: 4
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Ez a finomság megunhatatlan, szinte azonnal elfogy, pedig akár 4-5 napig is eláll légmentesen záródó dobozban. Az elkészítéséhez elengedhetetlen perec forma használata, de ha nincs, akkor kis kígyókat formálva alakítsuk őket.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 300 g liszt
- 150 g margarin
- 120 g reszelt sajt
- 1 tojássárgája
- 85 g tejföl
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- köménymag, szezámmag
- só
- Tetejére:
- 1 tojás
- 50 g reszelt sajt
- só, szezámmag és köménymag
1. lépés
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a sóval, majd belemorzsoljuk a margarint. Sorban jöhet bele az összes többi hozzávaló, majd az egészet egy labdává gyúrjuk. Tegyük be fóliába majd hűtsük legalább fél órát.
2. lépés
Vágjuk félbe a tésztát, majd nyújtsuk ki 3 mm vastagságúra, majd a perec formával szaggassuk ki. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kenjük meg tojással, majd jöhet rá a reszelt sajt. Ne felejtsük megsózni, tehetünk rá köménymagot is, vagy szezámmagot.
3. lépés
A tepsit 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és 15 perc alatt készre sütjük őket.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 773 megtekintés