Tojásos-paradicsomos szendvics
2012-08-21- Hány főre: 1
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Munkában se feledkezzünk meg az egészséges táplálkozásról és ne hagyjuk ki sose a reggelit, legyen mindig időnk arra, hogy készítsünk valami finom szendvicset.
Ezeket szerezd be:
- 1 baguette vagy zsömle
- 1 nagy főtt tojás
- 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
- 1 evőkanál natúr vajkrém
- 1 paradicsom, szeletelve
- só,bors ízlés szerint
1. Lépés
Tegyünk fel forrni egy kis lábas vizet, majd főzzük keményre benne a tojásokat. (Fontos, hogy tegyünk a vízbe legalább egy marék sót, így könnyebben le tudjuk szedni a héját.) Mossuk meg a paradicsomokat és szeleteljük vékony karikákra. Vágjuk ketté a baguette-ünket vagy a zsemlénket, és tegyük be a sütőbe egy 8-10 percre és pirítsuk meg őket.
2. Lépés
Mikor a zsömle megpirult és a tojás is kihűlt, szeleteljük fel a tojásokat, kenjük meg a zsömlét tetszőlegesen vajjal, vagy natúr vajkrémmel, helyezzünk rá paradicsomot, tojást, a végén szórjuk meg metélőhagyma zöldjével, igény szerint sózzuk, borsozzuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 429 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
213 kcal -
Zsír
9,5 g -
Fehérje
13,5 g -
Szénhidrát
21 g