Zelleres burgonyapogácsa

2012-05-22
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Vasárnapi ebédnek egy zelleres burgonyapogácsa méltó befejezése lehet. Viszonylag olcsón elkészíthető, viszont garantáltan gyorsan elfogy. :)

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Krumpli
  • 30 dkg Zellergumo
  • 10 dkg Margarin
  • Olaj (sütéshez)
  • 1,5 dl Tej
  • Bors
  • 2 db Tojás
  • Kevés Zsemlemorzsa

1. lépés

A krumplit és a zellert felvágjuk. Karikákra mehet nyugodtan. Ha ezzel kész volnánk, akkor egy szép nagy lábasban feltesszük főni. Puhára főzzük.

2. lépés

Ha kész van a burgonya és a zeller, akkor áttörjük egy szitán és hozzáadjuk a tejet és a vajat, megsózzuk, megborsozzuk a mi ízlésünknek megfelelően. Jól megkeverjük és addig pihentetjük a „masszát”, míg ki nem hűlt.

3. lépés

Amikor kihűlt, akkor beletesszük a zsemlemorzsát és a tojást. Ismételten jól megkeverjük és próbálunk pogácsa formákat kihozni. Akinek van pogácsa formája az ebben az esetben nyert. :)

4. lépés

Fogunk egy serpenyőt és olajon megsütjük pogácsát. Ennél a résznél történik az, hogy ahogy sütjük, úgy fogy. :)

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 450 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Juhtúrós-mazsolás pogácsa

  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Kétmagvas pogácsa

  • Kelesztés nélküli pogácsa

  • Kolbászos-túrós pogácsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    647 kcal
  • Összes Zsír

    49 g
  • Koleszterin

    82 mg
  • Szénhidrát

    44,5 g
  • Cukor

    4,4 g
  • Fehérje

    9,7 g