Zelleres burgonyapogácsa
2012-05-22- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Vasárnapi ebédnek egy zelleres burgonyapogácsa méltó befejezése lehet. Viszonylag olcsón elkészíthető, viszont garantáltan gyorsan elfogy. :)
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Krumpli
- 30 dkg Zellergumo
- 10 dkg Margarin
- Olaj (sütéshez)
- 1,5 dl Tej
- Só
- Bors
- 2 db Tojás
- Kevés Zsemlemorzsa
1. lépés
A krumplit és a zellert felvágjuk. Karikákra mehet nyugodtan. Ha ezzel kész volnánk, akkor egy szép nagy lábasban feltesszük főni. Puhára főzzük.
2. lépés
Ha kész van a burgonya és a zeller, akkor áttörjük egy szitán és hozzáadjuk a tejet és a vajat, megsózzuk, megborsozzuk a mi ízlésünknek megfelelően. Jól megkeverjük és addig pihentetjük a „masszát”, míg ki nem hűlt.
3. lépés
Amikor kihűlt, akkor beletesszük a zsemlemorzsát és a tojást. Ismételten jól megkeverjük és próbálunk pogácsa formákat kihozni. Akinek van pogácsa formája az ebben az esetben nyert. :)
4. lépés
Fogunk egy serpenyőt és olajon megsütjük pogácsát. Ennél a résznél történik az, hogy ahogy sütjük, úgy fogy. :)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 450 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
647 kcal -
Összes Zsír
49 g -
Koleszterin
82 mg -
Szénhidrát
44,5 g -
Cukor
4,4 g -
Fehérje
9,7 g