Fincsi Focaccia recept
2014-06-25- Hány főre: 4
- Előkészítés: 1:10 p
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:40 p
Buongiorno! Dolce Italia! :)
A focaccia egy olasz kenyérféleség, ami sokféleképpen készülhet. Ismeretes az alábbi forma de lehet csavart vagy lepény ill. pizza formájú és a fűszerezése is eltérhet.
Ezzel a kis kenyérkével beleharaphatunk Olaszországba és garantáltan tetszeni fog az íze ;) Vállaltam az “áldozat” szerepét és teszteltem több féle kísérővel. Próbáltam az Isteni füge lekvárommal, próbáltam sajttal de egy kis magyarossal is társítottam, úgy mint házi szalámi és szalonna :)
Meg kell jegyeznem, remek!
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg kenyérliszt (BL80)
- 3 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- 1 tk. só
- bazsalikom és rozmaring friss vagy szárított - ízlés szerint
- 2-3 ek-nyi szárított paradicsom
- 2 ek. olívaolaj
1. Lépés
1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd meleg helyen felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, beletesszük a sót, a zöld fűszereket, a felfutott élesztőt pedig a közebébe öntjük.
2. Lépés
Ezután a szárított paradicsomot , a maradék 2 dl vizet, az olajat is hozzáadjuk, és az egészet átgyúrjuk, majd meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük. Ha kellően megkelt, deszkán átgyúrjuk ismét, három felé vesszük és olajozott lisztezett formába téve, további húsz percet pihentetjük , szintén meleg helyen.
3. Lépés
Liszttel megszórjuk és ezt követően, előmelegített sütőben, 175 C °-on aranyszínűre sütjük.
Mielőtt kész lekenhetjük kevés vízzel a tetejét, ez esetben a kisülést követően ismét meghinthetjük liszttel :)
Tipp:
Zöld illetve fekete olajbogyó is kerülhet bele! Salátával is nagyon ízletes, mint pl. a ruccola
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 133 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
542 kcal -
Zsír
8.7g -
Szénhidrát
99.6g -
Fehérje
15.4g -
Koleszterin
0mg -
Cukor
1.5g