Gombás burgonyaleves

2012-07-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ezt a receptet is a testvérem születésnapján tálaltuk, ugyanis gombából jó sokat vettünk előző napon a piacon. Nagyon finom lett és csak etette magát.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Krumpli
  • 15 dkg Gomba
  • 1 Vöröshagyma
  • 10 dkg Zellergumo
  • 1-2 db Répa
  • 3 evőkanál Liszt
  • 2 evőkanál Olaj
  • 1 csokor Petrezselyemzöld
  • Bors

1. lépés

A vöröshagymát felvágjuk, majd forró olajon megpirítjuk. Ezután mellé tesszük a szeletekre vágott répát, zellergumót és a gombát.

2. lépés

Ízlésünknek megfelelően sózzuk és borsozzuk, 3 evőkanál lisztet szórunk bele és az egészet felöntjük 1 liter hideg vízzel. Ezek után a kis kockára vágott burgonyát hozzáadjuk és puhára fűzzük.

3. lépés

Petrezselyemmel megszórjuk és tejföllel tálaljuk. Én az utóbbinál a vendégekre bízom a mennyiséget, mert valaki nem eszi tejfölösen, ezért kikészítem a tejfölt és mindenki annyit tesz bele, amennyit akar.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

6 447 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejfölös krumplileves zöldségesen lecsókolbásszal

  • Tárkonyos krumplileves kolbásszal

  • Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

  • Magyaros krumplileves

  • Béresleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    222 kcal
  • Összes Zsír

    10,6 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    28,9 g
  • Cukor

    3,8 g
  • Fehérje

    4,6 g