Gombás burgonyaleves
2012-07-02- Típus: Krumplileves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ezt a receptet is a testvérem születésnapján tálaltuk, ugyanis gombából jó sokat vettünk előző napon a piacon. Nagyon finom lett és csak etette magát.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Krumpli
- 15 dkg Gomba
- 1 Vöröshagyma
- 10 dkg Zellergumo
- 1-2 db Répa
- 3 evőkanál Liszt
- 2 evőkanál Olaj
- 1 csokor Petrezselyemzöld
- Só
- Bors
1. lépés
A vöröshagymát felvágjuk, majd forró olajon megpirítjuk. Ezután mellé tesszük a szeletekre vágott répát, zellergumót és a gombát.
2. lépés
Ízlésünknek megfelelően sózzuk és borsozzuk, 3 evőkanál lisztet szórunk bele és az egészet felöntjük 1 liter hideg vízzel. Ezek után a kis kockára vágott burgonyát hozzáadjuk és puhára fűzzük.
3. lépés
Petrezselyemmel megszórjuk és tejföllel tálaljuk. Én az utóbbinál a vendégekre bízom a mennyiséget, mert valaki nem eszi tejfölösen, ezért kikészítem a tejfölt és mindenki annyit tesz bele, amennyit akar.
Értékelések
(4.3 / 5)
4 személy értékelt
6 447 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
222 kcal -
Összes Zsír
10,6 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
28,9 g -
Cukor
3,8 g -
Fehérje
4,6 g