Thai húsgolyók
2012-08-09- Típus: Húsgombóc receptek
- Nemzetiség: Thai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A thai ételek arról híresek, hogy sok eltérő ízt mesteri módon variálnak, például az édeset a sóssal, a savanyúval, a csípőssel és jó fűszeresen. A következő receptünk is éppen ilyen.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg darált hús
- 1/2 hagyma, aprítva
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 2 nagy tojás
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál fekete bors
- 1/4 csésze bazsalikom, koriander és kakukkfű vegyesen
- só
- A mártáshoz:
- 3/4 csésze ketchup
- 1/4 csésze ecet
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál szójaszósz
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra és jól olajozzunk ki egy közepes méretű, magas falú tepsit. Keverjük össze a hozzávalókat egy nagy tálban. Formáljunk belőlük húsgombócokat, körülbelül 2 dkg nagyságúakat, és tegyük az előkészített tepsibe.
2. Lépés
Süssük 20 percig. Vegyük ki a sütőből, majd öntsük rá a mártást és bizonyosodjunk meg arról, hogy mindegyiket érte a mártás. Süssük 10 percig fedetlenül.
Szolgáljuk barna rizzsel vagy párolt zöldségekkel, amit megforgathatunk a tepsiben képződő mártásban.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 105 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
328,5 kcal -
Összes zsír
18,3 g -
Szénhidrát
23 g -
Fehérje
18,5 g