Thai húsgolyók

2012-08-09
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A thai ételek arról híresek, hogy sok eltérő ízt mesteri módon variálnak, például az édeset a sóssal, a savanyúval, a csípőssel és jó fűszeresen. A következő receptünk is éppen ilyen.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg darált hús
  • 1/2 hagyma, aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 2 nagy tojás
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál fekete bors
  • 1/4 csésze bazsalikom, koriander és kakukkfű vegyesen
  • A mártáshoz:
  • 3/4 csésze ketchup
  • 1/4 csésze ecet
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra és jól olajozzunk ki egy közepes méretű, magas falú tepsit. Keverjük össze a hozzávalókat egy nagy tálban. Formáljunk belőlük húsgombócokat, körülbelül 2 dkg nagyságúakat, és tegyük az előkészített tepsibe.

2. Lépés

Süssük 20 percig. Vegyük ki a sütőből, majd öntsük rá a mártást és bizonyosodjunk meg arról, hogy mindegyiket érte a mártás. Süssük 10 percig fedetlenül.

Szolgáljuk barna rizzsel vagy párolt zöldségekkel, amit megforgathatunk a tepsiben képződő mártásban.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 105 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fűszeres pulykagombóc

  • Spagetti ágyon paradicsomos húsgombóc

  • Sáfrányos marhagombóc

  • Paradicsomos húsgombóc recept

  • Marhagombóc paradicsomszósszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    328,5 kcal
  • Összes zsír

    18,3 g
  • Szénhidrát

    23 g
  • Fehérje

    18,5 g