Csokoládéba mártott fagylalt golyók

2012-05-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ezek a finom csokoládéba mártott fagylalt golyók annyira egyszerűek és nagyszerűek, hogy minden felnőttet és gyermeket elcsábít.

Ezeket szerezd be:

  • 1 liter tetszőleges ízű fagylalt
  • 150g jó minőségű tejcsokoládé
  • 150g étcsokoládé
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 40g apróra vágott pisztácia vagy mandula forgács
  • tortareszelék, színes cukorkák, cukorgyöngyök

Recept elkészítése

1. Vegyünk elő egy kisebb tepsit, tegyünk bele sütőpapírt és tegyük a mélyhűtőbe, hűtsük le nagyon hidegre. Mikor ez meg van vegyük ki a hűtőből. Dolgozzunk gyorsan, hogy a fagylalt ne olvadjon el. Tetszőleges ízű fagylaltból alakítsunk kis golyókat, helyezzük őket a tepsire és tegyük be néhány órára a fagyasztóba, ha lehet akkor inkább egy éjszakára, hogy minél keményebbek és fagyosabbak legyenek. Egy tepsin vagy tálon ne legyen túl sok, mert akkor az utolsók elolvadhatnak, inkább ismételjük többször a folyamatokat.

2. Olvasszuk fel a tejcsokoládét és az étcsokoládét külön edényben vízgőz felett. Keverjük simára a csokoládékat. Keverjük bele a fele olajat a tejcsokoládéba, a többi részét pedig az étcsokoládéba. Szobahőmérsékletre hűtsük.

3. Készítsük elő a díszítő elemeket, mert gyorsan kell majd dolgozni. Vegyük elő a hűtőből a golyókat szúrjunk mindegyikbe egy party falaktákhoz használatos nagyobb pálcikát, mártsuk őket egyesével a csokiba. A felesleget csöpögtessük le, majd azonnal szórjuk vagy forgassuk meg a tortareszelékben, a mandulaforgácsban, pisztáciában, színes cukorgolyókban, majd gyorsan rakjuk vissza a tálcát a fagyasztóba minimum 2 órára, vagy egy éjszakára.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1,712 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokis-narancsos energia bomba

  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

  • Vaníliafagylalt sárgabarackkal és vodkával

  • Isteni barackparfé