Csokoládéba mártott fagylalt golyók
2012-05-07- Típus: Csokigolyók, Fagylalt
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ezek a finom csokoládéba mártott fagylalt golyók annyira egyszerűek és nagyszerűek, hogy minden felnőttet és gyermeket elcsábít.
Ezeket szerezd be:
- 1 liter tetszőleges ízű fagylalt
- 150g jó minőségű tejcsokoládé
- 150g étcsokoládé
- 1 evőkanál növényi olaj
- 40g apróra vágott pisztácia vagy mandula forgács
- tortareszelék, színes cukorkák, cukorgyöngyök
Recept elkészítése
1. Vegyünk elő egy kisebb tepsit, tegyünk bele sütőpapírt és tegyük a mélyhűtőbe, hűtsük le nagyon hidegre. Mikor ez meg van vegyük ki a hűtőből. Dolgozzunk gyorsan, hogy a fagylalt ne olvadjon el. Tetszőleges ízű fagylaltból alakítsunk kis golyókat, helyezzük őket a tepsire és tegyük be néhány órára a fagyasztóba, ha lehet akkor inkább egy éjszakára, hogy minél keményebbek és fagyosabbak legyenek. Egy tepsin vagy tálon ne legyen túl sok, mert akkor az utolsók elolvadhatnak, inkább ismételjük többször a folyamatokat.
2. Olvasszuk fel a tejcsokoládét és az étcsokoládét külön edényben vízgőz felett. Keverjük simára a csokoládékat. Keverjük bele a fele olajat a tejcsokoládéba, a többi részét pedig az étcsokoládéba. Szobahőmérsékletre hűtsük.
3. Készítsük elő a díszítő elemeket, mert gyorsan kell majd dolgozni. Vegyük elő a hűtőből a golyókat szúrjunk mindegyikbe egy party falaktákhoz használatos nagyobb pálcikát, mártsuk őket egyesével a csokiba. A felesleget csöpögtessük le, majd azonnal szórjuk vagy forgassuk meg a tortareszelékben, a mandulaforgácsban, pisztáciában, színes cukorgolyókban, majd gyorsan rakjuk vissza a tálcát a fagyasztóba minimum 2 órára, vagy egy éjszakára.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
3 491 megtekintés