Tengeri hal rizi-bizivel

2013-09-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Viszonylag gyors, de egészséges ebédet akartam enni. Ez jött össze.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Tengerihal-filé
  • 50 dkg Rizs
  • 25 dkg konzerves Zöldborsó
  • 1 db Vöröshagyma
  • 3 db Paradicsom
  • Olívaolaj
  • 1 szál Petrezselyem
  • Bors

1. lépés

Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kicsire aprított petrezselymet, kockákra vágott paradicsomot és a konzerves zöldborsót. Jól elkeverjük és néhány percig egybe pároljuk.

2. lépés

Hozzáadjuk a kockákra, csíkokra vágott tengerihal-filét, majd még néhány percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint menet közben borssal ízesítjük. Ha a leve elpárolog, öntsük fel egy kevés vízzel, tegyünk fedőt rá és közepes lángon további 10-15 percig pároljuk.

3. lépés

Ezután szórjuk bele a rizst, pótoljuk az elfőtt vizet, majd főzzük puhára a rizst. Amíg fő, néha keverjük meg, sózzuk. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni pár percig.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 965 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

  • Kagyló vegyes zöldséggel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    792 kcal
  • Összes Zsír

    20,9 g
  • Koleszterin

    26 mg
  • Szénhidrát

    126,4 g
  • Cukor

    6 g
  • Fehérje

    24,1 g