Citromhabos cupcake
2012-04-19- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egy kis fondorlattal tegyük izgalmassá az alap cupcake receptünket. Ezt a receptet minden ínyenc figyelmébe ajánlom.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg liszt
- 2+4 tojás
- 15 + 15 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 3 evőkanál citromlé
- 1 reszelt citrom héja
- 1 negyed csomag sütőpor
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl tej
Recept elkészítése
1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Készítsük elő a muffin papírokat és sorakoztassuk a tepsibe, vagy vegyük elő a cupcake formákat és vajazzuk ki.
2. 2 tojást és az első adag cukrot keverjük fel, majd szépen sorban adjuk hozzá a többi hozzávalót. Egy mixerrel simára keverjük el a tészta hozzávalóit, semmi se látszódjon benne.
3. Tegyük sütőbe, majd 20 perc alatt süssük készre. A maradék tojásból és a maradék cukorból kemény habot verünk, amihez hozzáteszünk még egy kis reszelt citromhéjat, majd addig verjük, ameddig kis csúcsokat nem tudunk formálni belőle. Amikor a habban már megállt a kanál, vegyük szépen sorjába a süteményeket és egy krémnyomó habzsákkal nyomjunk kis bárányfelhőket a tetejére. Ha mindegyik megvan, vegyük elő a házi karamellpisztolyunkat és kicsit pörköljük meg a tetejét. Végül szúrjuk meg egy kis reszelt citromhéjjal.
Értékelések
(3.8 / 5)
9 személy értékelt
11 363 megtekintés