Tengeri hal fokhagymás zöldmártásban

2013-10-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A fagyasztott tengeri halat fokhagymás mártással kevertük össze, így egy pikáns ízt adott neki.

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg Tengeri hal
  • 2 db Vöröshagyma
  • 5 gerezd Fokhagyma
  • Liszt
  • Olaj
  • Petrezselyem
  • Bors

1. lépés

A felszeletelt vöröshagymát és fokhagymát olajon kis lángon megfonnyasztjuk és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.

2. lépés

A felszeletelt halat jól átforgatjuk a lisztben, majd beletesszük megfonnyasztott hagymák közé. A hal mindkét oldalát lassú tűzön megsütjük. (Sütés közben sóval, borssal ízesítjük és 1-3 dl vizet alá is önthetünk még, hogy legyen szaftja.)

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 828 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tengerihal-filé mangóval

  • Spárgás rántott nyelvhal

  • Tengerihal-filé mediterrán módra

  • Lecsós tengerihal-filé tojással

  • Paprikás tengeri hal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    159 kcal
  • Összes Zsír

    21,7 g
  • Koleszterin

    62 mg
  • Szénhidrát

    14,6 g
  • Cukor

    4 g
  • Fehérje

    21 g