Spárgás rántott nyelvhal
2013-10-20- Típus: Különleges hal receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 60 perc
Amióta megkóstoltattam a családban a nyelvhalat, azóta mindig kérdezik, hogy mikor lesz megint. :) Most spárgával tekertem össze és sütöttem ki.
Ezeket szerezd be:
- 800 g Nyelvhal-filé
- 6-8 szál Spárga
- 4 db Tojásfehérje
- 1 kiskanál Élesztőpor
- 4 evőkanál Liszt
- Kukoricaliszt
- Só
- Bors
- Őrölt Gyömbér
- Olaj a sütéshez
1. lépés
A nyelvhalfilét megmossuk és szétlapítjuk. A spárgát beletekerjük a filébe, ha kilóg a vége, akkor levágjuk. Sózzuk, borsozzuk, őrölt gyömbérrel fűszerezzük. Ezután kukoricalisztbe beleforgatjuk.
2. lépés
Egy tálban felverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk az élesztőt és a lisztet. Ebben a panírban megforgatjuk a spárgás tekercseket és kisütjük olajban. Ha kész van, ketchuppal vagy light majonézzel szolgáljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 746 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
314 kcal -
Összes Zsír
14,6 g -
Koleszterin
120 mg -
Szénhidrát
14 g -
Cukor
0,9 g -
Fehérje
6 g