Lecsós tengerihal-filé tojással

2013-10-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

A tengeri halat közelebb hoztam a hazai konyhához. Elég finom is lett.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Tengerihal-filé
  • 80 dkg Paradicsom
  • 50 dkg Paprika
  • 2-4 db Csípős paprika
  • 2-4 db Vöröshagyma
  • 5 gerezd Fokhagyma
  • Olaj
  • Petrezselyem
  • Bors
  • Pirospaprika
  • 8 db Tojás

1. lépés

Olajon megsütjük az apróra vágott vöröshagymát, a felvágott zöldpaprikát, csípős paprikát, és a paradicsomot.

2. lépés

Hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát és a kockákra vágott szálkamentes tengerihal-filét.

3. lépés

Pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Ha minden puhára főtt, ráütjük a tojásokat a tetejére és készre sütjük.

TIPP: A tojásra szórjunk egy kis reszelt sajtot. Úgy igazán Bombajó!

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 502 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

  • Kagyló vegyes zöldséggel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    564 kcal
  • Összes Zsír

    33,3 g
  • Koleszterin

    405 mg
  • Szénhidrát

    31,8 g
  • Cukor

    16,4 g
  • Fehérje

    40,4 g