Tejfölös-túrós-sajtos quadretti sült szalonnával
2015-05-13- Típus: Túrós tészta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ez a hosszú név voltaképpen egy túrós csusza rokont takar. A sajt és a sonka teszi ezt a fodros kocka tésztát még finomabbá.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg tészta (quadretti, fodros nagykocka)
- 1 dl tejföl
- 30 dkg tehéntúró
- 10 dkg trappista sajt
- 1 tk olívaolaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg feketeerdő sonka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. Lépés
A tésztát felteszem főni.
2. Lépés
Közben egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát. Kiveszem, majd megpörkölöm a sonkát, azt is kiveszem. Mindkettőt félreteszem. Lereszelem a sajtot.
3. Lépés
A főtt tésztát rászedem a zsiradékra, sózom, borsozom, kicsit megpirítom. Ráöntöm a tejfölt és a túrót, összeforgatom.
4. Lépés
Tálalok. Szedek a tányérra tésztát, teszek rá sült szalonnát, szórok rá sajtot, s díszítem a sonkával.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 108 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
746 kcal -
Zsír
37,5 g -
Koleszterin
162 mg -
Szénhidrát
52,6 g -
Cukor
0,6 g -
Fehérje
47,5 g