Tejfölös-túrós-sajtos quadretti sült szalonnával

2015-05-13
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ez a hosszú név voltaképpen egy túrós csusza rokont takar. A sajt és a sonka teszi ezt a fodros kocka tésztát még finomabbá.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg tészta (quadretti, fodros nagykocka)
  • 1 dl tejföl
  • 30 dkg tehéntúró
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 tk olívaolaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg feketeerdő sonka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A tésztát felteszem főni.

2. Lépés

Közben egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát. Kiveszem, majd megpörkölöm a sonkát, azt is kiveszem. Mindkettőt félreteszem. Lereszelem a sajtot.

3. Lépés

A főtt tésztát rászedem a zsiradékra, sózom, borsozom, kicsit megpirítom. Ráöntöm a tejfölt és a túrót, összeforgatom.

4. Lépés

Tálalok. Szedek a tányérra tésztát, teszek rá sült szalonnát, szórok rá sajtot, s díszítem a sonkával.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 026 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós csusza dióval

  • Túrós csusza

  • Csusza másként és háromféle sajttal

  • Csusza resztelt csirkemájjal

  • Túrós csusza sok tejföllel és sok baconnel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    746 kcal
  • Zsír

    37,5 g
  • Koleszterin

    162 mg
  • Szénhidrát

    52,6 g
  • Cukor

    0,6 g
  • Fehérje

    47,5 g