Joghurtos-almás sütemény

2012-09-26
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A következő almás süteménnyel nincs sok dolgunk, egy egyszerű keverés, kavarás aztán mehet a sütőbe.

Ezeket szerezd be:

  • 3 csésze liszt
  • 1/3 csésze olaj
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál fahéj
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csésze sima joghurt
  • 1 csésze barna cukor
  • 1/2 teáskanál vanília-kivonat
  • 1/2 evőkanál szerecsendió
  • 3 tojás
  • 3 nagy darab alma

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, majd vajazzuk ki a tepsinket vagy sütőformánkat. Az összes hozzávalót keverjük össze. Az almát pucoljuk, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeljük.

2. Lépés

Az alma felét keverjük a tésztába, majd töltsük a formába, a másik felét pedig egyengessük el a massza tetején. Szórjuk meg fahéjas cukorral, majd tegyük a sütőbe és 40 perc alatt készre sütjük. Ellenőrizzük egy fogpiszkálóval, hogy rendesen megsült a belseje is.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4,505 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

  • Túrótorta gyümölccsel

  • Pihe-puha almás süti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    636 kcal
  • Zsír

    39.9 g
  • Szénhidrát

    65.7 g
  • Fehérje

    5.8 g