Tejfölös-currys brokkolikrémleves krumplival és kurkumával

2015-02-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Brokkolikrémlevest már sokféleképp készítettem, most egy egyszerűt mutatok.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kisebb brokkoli
  • 1 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 db burgonya
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál tejszín
  • 8 evőkanál tejföl
  • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
  • curry (ízlés szerint)
  • kurkuma (ízlés szerint)
  • 1,5 l víz
  • só (ízlés szerint)

1. Lépés

A vajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, fokhagymát.

2. Lépés

Sózom, borsozom, beleteszem az összevágott krumplit, feleresztem vízzel, s beleteszem a leveskockát.

3. Lépés

Mikor a krumpli félig megfőtt, ráteszem a rózsákra szedett kelbimbót. Megfőzöm. 4 db krumplit félreteszek.

4. Lépés

A levesbe keverek egy kevés tejszínt. Botmixerrel összekeverem.

5. Lépés

Tálaláskor szeletelek rá krumplit, teszek rá tejfölt, s szórok rá curryt és kurkumát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 170 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    436 kcal
  • Zsír

    9,2 g
  • Koleszterin

    20 mg
  • Szénhidrát

    80,5 g
  • Cukor

    4,5 g
  • Fehérje

    11,1 g