Csirkés-kapribogyós tésztasaláta

2013-05-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A tésztasaláta nagyon laktató étel, főleg ha csirkemellel készítjük.

Ezeket szerezd be:

  • 100 g tészta (csokornyakkendő vagy fusilli)
  • 3-4 nagyobb gomba
  • 1 kaliforniai paprika
  • 100 g csirkemell
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • tetszőleges fűszer (bazsalikom, oregánó, majoránna)
  • Mártás:
  • 2 evőkanál sima joghurt
  • 1/2 teáskanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál majonéz
  • só, bors
  • 100 g reszelt sajt

1. Lépés

Főzzük ki a tésztát enyhén sós, bő vízben, majd szűrjük le és tegyük félre. Mossuk át a csirkemellet, távolítsuk el róla az inas, zsíros részeket, majd vágjuk kockákra. Megszórjuk sóval és borssal. 

2. Lépés

Melegítsünk egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajat, majd adjuk hozzá a paprikát és a szeletere vágott gombát. Kicsit kapassuk meg, majd jöhet hozzá a csirkemell. Forgassuk át és pirítsuk meg kedvenc fűszereinkkel a csirkét. Én oregánót és bazsalikomot szoktam használni, de tökéletesen megteszi valamilyen grillcsirke fűszer, majoránna vagy gyros fűszer.

3. Lépés

A kapribogyót öblítsük le, majd tetszés szerint vágjuk kis kockákra vagy csak félbe. Keverjük hozzá a csirkéhez, majd le is vehetjük a tűzről. 

Keverjük össze a mártás összetevőit egy tálban. A csirkés-gombás feltétet keverjük össze a tésztával, illetve locsoljuk le a mártással. Nagyjából forgassuk össze, majd tálalásig hűtőben tároljuk. 

Szolgáljuk reszelt sajttal leszórva.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 556 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fűszeres húsgolyó gombamártással

  • Fusilli kolbászos lecsóval

  • Gombás-tejszínes metélt

  • Olasz tejszínes csirkés tészta

  • Tésztasaláta Anjikától

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    172 kcal
  • Zsír

    5.4g
  • Szénhidrát

    16.7g
  • Fehérje

    13.9g