Lecsós tarhonya
2012-12-03- Típus: Lecsó receptek, Szénhidrát nap, Tarhonyás receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
A mai nap nálunk lecsós tarhonya volt. Csak sima zöldségek voltak benne, hús, virsli most nuku. Vegások és 90 naposok előnyben.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Tarhonya
- 2 db Vöröshagyma
- 2 db Paradicsom
- 2 db Paprika
- 1 db Kaliforniai paprika
- Kevés Olívaolaj
- Só
1. lépés
Felszeleteljük a hagymát és csíkokra vágjuk a sima- és a kaliforniai paprikát, majd olajon megpároljuk.
2. lépés
Belekeverjük a tarhonyát, majd folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott paradicsomot és sóval ízlésünk szerint fűszerezzük.
3. lépés
Annyi vízzel felöntjük, ami éppen ellepi és addig főzzük lassú tűzön, amíg a tarhonya meg nem puhul. Ha menet közben a leve elpárolog, nyugodtan öntsünk hozzá mértékkel.
Fotó: vikkokucko
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
8 107 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
681 kcal -
Összes Zsír
19,7 g -
Koleszterin
132 mg -
Szénhidrát
107,8 g -
Cukor
16 g -
Fehérje
21 g