Lecsós tarhonya

2012-12-03
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A mai nap nálunk lecsós tarhonya volt. Csak sima zöldségek voltak benne, hús, virsli most nuku. Vegások és 90 naposok előnyben.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Tarhonya
  • 2 db Vöröshagyma
  • 2 db Paradicsom
  • 2 db Paprika
  • 1 db Kaliforniai paprika
  • Kevés Olívaolaj

1. lépés

Felszeleteljük a hagymát és csíkokra vágjuk a sima- és a kaliforniai paprikát, majd olajon megpároljuk.

2. lépés

Belekeverjük a tarhonyát, majd folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott paradicsomot és sóval ízlésünk szerint fűszerezzük.

3. lépés

Annyi vízzel felöntjük, ami éppen ellepi és addig főzzük lassú tűzön, amíg a tarhonya meg nem puhul. Ha menet közben a leve elpárolog, nyugodtan öntsünk hozzá mértékkel.

Fotó: vikkokucko

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

8 107 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    681 kcal
  • Összes Zsír

    19,7 g
  • Koleszterin

    132 mg
  • Szénhidrát

    107,8 g
  • Cukor

    16 g
  • Fehérje

    21 g