Tarhonyás lecsó
2012-06-14- Típus: Lecsó receptek, Tarhonyás receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
A tarhonyás lecsóról mindig az általános iskolai menza jut róla eszembe. Nagyon finoman készítették. Etelka küldött is nekünk egy receptet.
Ezeket szerezd be:
- 3 db Vöröshagyma
- 1 kg Paprika
- 1 kg Paradicsom
- 20 dkg Tarhonya
- 6 dl Paradicsomlé
- 2 dl Víz
- Cukor
- Só
- 1 evőkanál Zsír
1. lépés
A hagymát szeletekre vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, amit szintén megfonnyasztunk, majd később a paradicsomot is.
2. lépés
Ahogy paradicsom összeesett, felöntjük paradicsomlével és vízzel. Ízlés szerint sózzuk meg és két kiskanál cukrot is tegyünk bele.
3. lépés
A tarhonyát beleszórjuk a lecsós alapba és folyamatos kevergetés mellett puhára fűzzük.
Értékelések
(4.2 / 5)
5 személy értékelt
5 602 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
359 kcal -
Összes Zsír
6,9 g -
Koleszterin
59 mg -
Szénhidrát
66,5 g -
Cukor
19,9 g -
Fehérje
12,4 g