Tarhonyás lecsó

2012-06-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A tarhonyás lecsóról mindig az általános iskolai menza jut róla eszembe. Nagyon finoman készítették. Etelka küldött is nekünk egy receptet.

Ezeket szerezd be:

  • 3 db Vöröshagyma
  • 1 kg Paprika
  • 1 kg Paradicsom
  • 20 dkg Tarhonya
  • 6 dl Paradicsomlé
  • 2 dl Víz
  • Cukor
  • 1 evőkanál Zsír

1. lépés

A hagymát szeletekre vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, amit szintén megfonnyasztunk, majd később a paradicsomot is.

2. lépés

Ahogy paradicsom összeesett, felöntjük paradicsomlével és vízzel.  Ízlés szerint sózzuk meg és két kiskanál cukrot is tegyünk bele.

3. lépés

A tarhonyát beleszórjuk a lecsós alapba és folyamatos kevergetés mellett puhára fűzzük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

4 201 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

  • Ratatouille rizzsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    359 kcal
  • Összes Zsír

    6,9 g
  • Koleszterin

    59 mg
  • Szénhidrát

    66,5 g
  • Cukor

    19,9 g
  • Fehérje

    12,4 g