Szalonnás-sonkás zöld pestos penne
2015-07-16- Típus: Pestos tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 1 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 16 perc
Szalonnás, sonkás zöld pestos penét készítettem, amire finom reszelt sajttal szórtam.
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg füstölt sonka (fűszerezett szicíliai)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- 1 ek olívaolaj
- 4 ek zöld pesto
- 1 dl főzőtejszín
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 5 dkg füstölt sajt
- 5 ek főzővíz
1. lépés
A tészta vízét felteszem forrni, sózom, csöppentek bele kevés olajat.
2. lépés
Közben felkockázom, a szalonnát és a sonkát, aprítom a fokhagymát és a chilit.
3. lépés
Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát, majd rádobom a sonkát. Azt is megpirítom.
4. lépés
Rákanalazom a pestot, rászórom a fokhagymát és a chilit, fűszerezem, ráöntöm a tejszínt. Összekeverem.
5. lépés
A szószra rászedem a tésztát, merek rá a főzővízből. Összekeverem. Tálalok.
6. lépés
Szedek a tányérra tésztát, s szórok rá reszelt sajtot.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 064 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
685 kcal -
Zsír
55,9 g -
Koleszterin
125 mg -
Szénhidrát
8,7 g -
Cukor
3,1 g -
Fehérje
36,8 g