Szalonnás-sonkás zöld pestos penne

2015-07-16
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 1 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 16 perc

Szalonnás, sonkás zöld pestos penét készítettem, amire finom reszelt sajttal szórtam.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt sonka (fűszerezett szicíliai)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 ek zöld pesto
  • 1 dl főzőtejszín
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 ek főzővíz

1. lépés

A tészta vízét felteszem forrni, sózom, csöppentek bele kevés olajat.

2. lépés

Közben felkockázom, a szalonnát és a sonkát, aprítom a fokhagymát és a chilit.

3. lépés

Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát, majd rádobom a sonkát. Azt is megpirítom.

4. lépés

Rákanalazom a pestot, rászórom a fokhagymát és a chilit, fűszerezem, ráöntöm a tejszínt. Összekeverem.

5. lépés

A szószra rászedem a tésztát, merek rá a főzővízből. Összekeverem. Tálalok.

6. lépés

Szedek a tányérra tésztát, s szórok rá reszelt sajtot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 701 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Baconös-fokhagymás fusilli medvehagymás pestoval

  • Sonkás ravioli zöld pestóval és parmezánnal

  • Tészta olívás pestóval

  • Zöldséges-pestos tészta

  • Pestós spagetti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    685 kcal
  • Zsír

    55,9 g
  • Koleszterin

    125 mg
  • Szénhidrát

    8,7 g
  • Cukor

    3,1 g
  • Fehérje

    36,8 g