Zöldséges-pestos tészta
2012-12-10- Típus: Pestos tészták, Szénhidrát nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Amióta megkóstoltam a pesto-t, azóta függő lettem. A családom már lassan betegnek néz, de nem baj, én azért is megosztok még egy finom receptet.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg Durumtészta
- 1 db Vöröshagyma
- 1 db Kaliforniai paprika
- 2 db Paradicsom
- 1 evőkanál Olívaolaj
- 1 kis üveg bazsalikomos Pesto szósz
- Pisztácia
1. lépés
A durumtésztát enyhe sós vízben puhára főzzük. Ezzel párhuzamosan az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát. Ízlésünk szerint megfűszerezzük, majd az egészet megpároljuk.
2. lépés
Amikor a tésztánk elkészült, leszűrjük és a pesto szósszal összekeverjük. Ezután a már megpárolt zöldségeket is hozzáadjuk, jól átkeverjük és a durvára tört pisztáciával megszórjuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
7 595 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
763 kcal -
Összes Zsír
36,9 g -
Koleszterin
13 mg -
Szénhidrát
86 g -
Cukor
10,8 g -
Fehérje
22,4 g