Zöldséges-pestos tészta

2012-12-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Amióta megkóstoltam a pesto-t, azóta függő lettem. A családom már lassan betegnek néz, de nem baj, én azért is megosztok még egy finom receptet.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Durumtészta
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 db Kaliforniai paprika
  • 2 db Paradicsom
  • 1 evőkanál Olívaolaj
  • 1 kis üveg bazsalikomos Pesto szósz
  • Pisztácia

1. lépés

A durumtésztát enyhe sós vízben puhára főzzük. Ezzel párhuzamosan az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát. Ízlésünk szerint megfűszerezzük, majd az egészet megpároljuk.

2. lépés

Amikor a tésztánk elkészült, leszűrjük és a pesto szósszal összekeverjük. Ezután a már megpárolt zöldségeket is hozzáadjuk, jól átkeverjük és a durvára tört pisztáciával megszórjuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 805 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Baconös-fokhagymás fusilli medvehagymás pestoval

  • Szalonnás-sonkás zöld pestos penne

  • Sonkás ravioli zöld pestóval és parmezánnal

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Olívabogyós spagettisaláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    763 kcal
  • Összes Zsír

    36,9 g
  • Koleszterin

    13 mg
  • Szénhidrát

    86 g
  • Cukor

    10,8 g
  • Fehérje

    22,4 g