Vörösboros pulykanyakpörkölt fusillival

2013-12-29
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Pulykanyakból pörköltet készítettem, vörösborral bolondítottam és fusillitésztát csináltam hozzá köretként.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db pulykanyak
  • libazsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • chilipaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 db pörköltszaftkocka
  • 1 dl vörösbor
  • 25 dkg tészta (fusilli)

1. lépés

A pulykanyakakat fűszerezem, egy serpenyőben libazsírban megsütöm, félreteszem.

2. lépés

A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem.

3. lépés

Hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezem, a pörköltszaftkockát is belemorzsolom.

4. lépés

Visszateszem a pulykanyakakat, feleresztem vízzel, főzöm. Amikor már majdnem puha, öntök hozzá vörösbort.

5. lépés

Közben al dente megfőzöm a tésztát.

6. lépés

Tálalok. A tányérra rakok tésztát, rá egy nagyobb pulykanyakat, s meglocsolom a szafttal, teszek rá egy chilipaprikát.

TIPP: Ecetes uborkát ajánlok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 117 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pulykanyak pörkölt petrezselymes krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    698 kcal
  • Zsír

    16,7 g
  • Koleszterin

    203 mg
  • Szénhidrát

    83,7 g
  • Cukor

    6,8 g
  • Fehérje

    44 g