Vörösboros pulykanyakpörkölt fusillival
2013-12-29- Típus: Pulykapörkölt receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Pulykanyakból pörköltet készítettem, vörösborral bolondítottam és fusillitésztát csináltam hozzá köretként.
Ezeket szerezd be:
- 4 db pulykanyak
- libazsír
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes paprika
- chilipaprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 db pörköltszaftkocka
- 1 dl vörösbor
- 25 dkg tészta (fusilli)
1. lépés
A pulykanyakakat fűszerezem, egy serpenyőben libazsírban megsütöm, félreteszem.
2. lépés
A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem.
3. lépés
Hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezem, a pörköltszaftkockát is belemorzsolom.
4. lépés
Visszateszem a pulykanyakakat, feleresztem vízzel, főzöm. Amikor már majdnem puha, öntök hozzá vörösbort.
5. lépés
Közben al dente megfőzöm a tésztát.
6. lépés
Tálalok. A tányérra rakok tésztát, rá egy nagyobb pulykanyakat, s meglocsolom a szafttal, teszek rá egy chilipaprikát.
TIPP: Ecetes uborkát ajánlok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 746 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
698 kcal -
Zsír
16,7 g -
Koleszterin
203 mg -
Szénhidrát
83,7 g -
Cukor
6,8 g -
Fehérje
44 g