Baconös-fokhagymás fusilli medvehagymás pestoval

2016-08-11
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 3 perc
  • Főzési/Sütési idő: 12 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Amint már korábban – a medvehagymás pesto-nál – írtam, a kisebbik üveg tartalmát egy olasz tésztaételhez használtam fel. Nos, a recept és az étel.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Fusilli tészta
  • 5 dkg Bacon szalonna (aprított)
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • 1 ek Olívaolaj
  • 6 ek Pesto (medvehagymás)
  • 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Kakukkfű (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Oregánó (ízlés szerint)
  • 5 dkg Parmezán sajt
  • 2 db Paradicsom

1. lépés

A főzővizet sózom, felforralom, beleteszem a tésztát, 11 percig főzöm.

2. lépés

Közben a bacont egy serpenyőben az olívaolajon megpirítom, hozzáadom az aprított fokhagymát, belekanalazom a pestot.

3. lépés

Lereszelem a sajtot. A paradicsomokat nyolcadolom.

4. lépés

A kifőtt tésztát a serpenyőbe szedem, összekeverem a baconnal és a pestoval. Tányérra szedem, szórok rá sajtot, s mellérakom a paradicsomot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 899 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szalonnás-sonkás zöld pestos penne

  • Sonkás ravioli zöld pestóval és parmezánnal

  • Tészta olívás pestóval

  • Zöldséges-pestos tészta

  • Pestós spagetti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1105,4 kcal
  • Zsír

    50,4 g
  • Koleszterin

    59,6 mg
  • Szénhidrát

    125 g
  • Cukor

    9,3 g
  • Fehérje

    44 g