Baconös-fokhagymás fusilli medvehagymás pestoval
2016-08-11- Típus: Pestos tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 3 perc
- Főzési/Sütési idő: 12 perc
- Elkészítés: 15 perc
Amint már korábban – a medvehagymás pesto-nál – írtam, a kisebbik üveg tartalmát egy olasz tésztaételhez használtam fel. Nos, a recept és az étel.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Fusilli tészta
- 5 dkg Bacon szalonna (aprított)
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 ek Olívaolaj
- 6 ek Pesto (medvehagymás)
- 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Kakukkfű (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Oregánó (ízlés szerint)
- 5 dkg Parmezán sajt
- 2 db Paradicsom
1. lépés
A főzővizet sózom, felforralom, beleteszem a tésztát, 11 percig főzöm.
2. lépés
Közben a bacont egy serpenyőben az olívaolajon megpirítom, hozzáadom az aprított fokhagymát, belekanalazom a pestot.
3. lépés
Lereszelem a sajtot. A paradicsomokat nyolcadolom.
4. lépés
A kifőtt tésztát a serpenyőbe szedem, összekeverem a baconnal és a pestoval. Tányérra szedem, szórok rá sajtot, s mellérakom a paradicsomot.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 054 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1105,4 kcal -
Zsír
50,4 g -
Koleszterin
59,6 mg -
Szénhidrát
125 g -
Cukor
9,3 g -
Fehérje
44 g