Meggybefőtt recept
2012-11-28- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Télen sok gyümölcsös sütemény szoktam készíteni, amihez többnyire befőttet használok.
Ezeket szerezd be:
- 5 kg meggy
- 2 kg cukor
- 3 l víz
- 1/2 tk Na- benzoát
1. lépés
Mossuk meg a meggyet, távolítsuk el a szárukat. Egy lábasban melegítsük fel a vizet a cukorral, majd mikor a cukor teljesen elolvad, beletesszük a meggyet, majd lassú fokon melegítjük. Nem kell nagyon, hogy ne hasadjanak szét.
2. lépés
Ezután leszűrjük a meggyet, üvegekbe töltjük. A lábas vízbe belekeverjük a Na-benzoátot egy kicsit melegítjük még, majd az üvegeket feltöltjük. A tetejére szintén tegyünk még egy kis Na-benzoátot (késhegynyi elég). A tetejét rácsavarjuk, majd száraz dunsztba tesszük, jól bebugyoláljuk és úgy hagyjuk, ameddig teljesen kihűl, majd mehetnek a polcra.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 497 megtekintés