Meggybefőtt recept

2012-11-28
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Télen sok gyümölcsös sütemény szoktam készíteni, amihez többnyire befőttet használok.

Ezeket szerezd be:

  • 5 kg meggy
  • 2 kg cukor
  • 3 l víz
  • 1/2 tk Na- benzoát

1. lépés

Mossuk meg a meggyet, távolítsuk el a szárukat. Egy lábasban melegítsük fel a vizet a cukorral, majd mikor a cukor teljesen elolvad, beletesszük a meggyet, majd lassú fokon melegítjük. Nem kell nagyon, hogy ne hasadjanak szét.

2. lépés

Ezután leszűrjük a meggyet, üvegekbe töltjük. A lábas vízbe belekeverjük a Na-benzoátot egy kicsit melegítjük még, majd az üvegeket feltöltjük. A tetejére szintén tegyünk még egy kis Na-benzoátot (késhegynyi elég). A tetejét rácsavarjuk, majd száraz dunsztba tesszük, jól bebugyoláljuk és úgy hagyjuk, ameddig teljesen kihűl, majd mehetnek a polcra.

Fogás: Hozzávalók: , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 016 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Eperbefőtt recept

  • Almalekvár recept