Szalonnás, hagymás sült csirkemáj cukkinis lecsóval

2013-08-20
  • Hány főre: 2-3
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Szalonnás, hagymás sült csirkemáj cukkinis lecsóval. Egy lecsós finomság.

Ezeket szerezd be:

  • A májhoz:
  • 25 dkg mélyhűtött csirkemáj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • A lecsóhoz:
  • 3 db színes nagy lecsópaprika
  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • olaj
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika

1. Lépés

A májat alaposan megmosom többszöri öblítéssel, a hártyát, inakat eltávolítom. A hagymát karikára, a szalonnát kockára vágom, fokhagymát aprítom. Egy serpenyőben olajon megsütöm a szalonnát, dinsztelem a hagymát, majd ráteszem a májat. Időnként megkavarom, fűszerezem. Amikor megsült tányérra szedem.

2. Lépés

Közben elkezdtem aprítani a hagymát. A paprikákat karikára, a paradicsomot nénybe vágom. A cukkinit hosszában kettévágom, s felszeletelem. A máj zsírjához öntök még olajat, megdinsztelem rajta a hagymát, ráteszem a paprikát, majd a cukkinit, végül a paradicsomot.

3. Lépés

Fűszerezem, lefedem, s párolom. A lecsót nem főzöm szét teljesen, egy kicsit roppanosra hagyom a zöldségeket.

Tálaláskor szedek a tányérra lecsót, mellé pedig csirkemájat.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,631 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült libamáj

  • Sült libamáj majonézes tojással salátaágyon

  • Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák

  • Brandyben áztatott sült libamáj

  • Sertésmáj makói módon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    268 kcal
  • Zsír

    10.1g
  • Szénhidrát

    19.2g
  • Fehérje

    25.8g