Szalonnás, hagymás sült csirkemáj cukkinis lecsóval
2013-08-20- Típus: Májas ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-3
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Szalonnás, hagymás sült csirkemáj cukkinis lecsóval. Egy lecsós finomság.
Ezeket szerezd be:
- A májhoz:
- 25 dkg mélyhűtött csirkemáj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szelet füstölt szalonna
- A lecsóhoz:
- 3 db színes nagy lecsópaprika
- 1 db hegyes csípős zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db cukkini
- olaj
- só, őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
1. Lépés
A májat alaposan megmosom többszöri öblítéssel, a hártyát, inakat eltávolítom. A hagymát karikára, a szalonnát kockára vágom, fokhagymát aprítom. Egy serpenyőben olajon megsütöm a szalonnát, dinsztelem a hagymát, majd ráteszem a májat. Időnként megkavarom, fűszerezem. Amikor megsült tányérra szedem.
2. Lépés
Közben elkezdtem aprítani a hagymát. A paprikákat karikára, a paradicsomot nénybe vágom. A cukkinit hosszában kettévágom, s felszeletelem. A máj zsírjához öntök még olajat, megdinsztelem rajta a hagymát, ráteszem a paprikát, majd a cukkinit, végül a paradicsomot.
3. Lépés
Fűszerezem, lefedem, s párolom. A lecsót nem főzöm szét teljesen, egy kicsit roppanosra hagyom a zöldségeket.
Tálaláskor szedek a tányérra lecsót, mellé pedig csirkemájat.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 353 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
268 kcal -
Zsír
10.1g -
Szénhidrát
19.2g -
Fehérje
25.8g