Kétsajtos kukoricasaláta
2014-08-13- Típus: Kukoricasaláták
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Partik és megvendégelések elengedhetetlen része egy jó kukoricasaláta. De nyugodtan készíthetjük sült húsok, párolt zöldségek, grill ételek mellé is.
Ezeket szerezd be:
- 2 konzerv kukorica
- 150 g trappista sajt
- 150 g feta sajt
- 2 evőkanál kapor
- 1 nagy pohár tejföl
- 200 ml majonéz
- só, bors
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
1. Lépés
A konzerveket kibontjuk, majd a kukoricáról leöntjük a levet. Egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott sajtokat.
2. Lépés
Egy másik tálban elkeverjük a tejfölt, a majonézt, a fokhagymát, a sót, borsot és az apróra összevágott kaprot. Jól dolgozzuk el, majd öntsük a kukoricás keverékre. A salátát jól dolgozzuk össze, majd tálalásig tegyük hűtőbe.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 796 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
336 kcal -
Zsír
23.7g -
Szénhidrát
21.1g -
Fehérje
12.2g -
Koleszterin
54mg -
Cukor
5.1g