Kétsajtos kukoricasaláta

2014-08-13
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Partik és megvendégelések elengedhetetlen része egy jó kukoricasaláta. De nyugodtan készíthetjük sült húsok, párolt zöldségek, grill ételek mellé is.

Ezeket szerezd be:

  • 2 konzerv kukorica
  • 150 g trappista sajt
  • 150 g feta sajt
  • 2 evőkanál kapor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 200 ml majonéz
  • só, bors
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma

1. Lépés

A konzerveket kibontjuk, majd a kukoricáról leöntjük a levet. Egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott sajtokat.

2. Lépés

Egy másik tálban elkeverjük a tejfölt, a majonézt, a fokhagymát, a sót, borsot és az apróra összevágott kaprot. Jól dolgozzuk el, majd öntsük a kukoricás keverékre. A salátát jól dolgozzuk össze, majd tálalásig tegyük hűtőbe.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 789 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás kukoricasaláta

  • Kukoricasaláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    336 kcal
  • Zsír

    23.7g
  • Szénhidrát

    21.1g
  • Fehérje

    12.2g
  • Koleszterin

    54mg
  • Cukor

    5.1g