Sütőtökös csirkemell

2012-08-18
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Ez a recept egy sütőtökös kísérletezéssel született, gyömbérrel fűszerezve. Még az öcsém is evett egy tányérral, annak ellenére, hogy nem szereti a tök egyik változatát sem. Próbáljátok ki.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Csirkemellfilé
  • 30 dkg Sütőtök
  • 1 evőkanál Liszt
  • 1 db Vöröshagyma
  • 4 evőkanál Olaj
  • 1 Babérlevél
  • Kevés Kakukkfű
  • Kevés Gyömbér
  • Bors
  • 1 dl Csontlé
  • Fél Citrom leve

1. lépés

A tök belsejét és a csirkemellet kockákra vágjuk. A gyömbért összekeverjük a liszttel, majd megszórjuk ezzel a tököt és ismét jó alaposan átforgatjuk, hogy mindenhová eljussanak az ízek.

2. lépés

Amíg a tököt érleljük, addig a csirkehúst olajban gyorsan átsütjük, majd kivesszük a serpenyőből. Ezután a helyére beledobjuk a kis kockákra vágott hagymát és a tököt, körülbelül 10 percig pároljuk így egybe. Ha úgy látjuk, akkor tegyünk alá egy kis olajat.

3. lépés

Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel és kakukkfűvel fűszerezzük. Ezután adjuk hozzá a húst és öntsük fel a csontlével. Tegyünk rá egy fedőt, és pároljuk még egy kicsit tovább. Ha kész, akkor citromlével ízesíthetjük, sőt kóstoljátok meg tejföllel is.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 742 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros csirkemell párolt brokkolival és káposztával

  • Zöldséges csirkeszárny

  • Kapros cukkinis csirkemell

  • Zöldséges csirkemell bormártásban

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    558 kcal
  • Összes Zsír

    32,6 g
  • Koleszterin

    106 mg
  • Szénhidrát

    25,9 g
  • Cukor

    8 g
  • Fehérje

    42,1 g