Sült paradicsomos csirke

2012-07-26
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Íme egy klasszikus olasz fűszerezéssel készülő csirke étel. Tálaljuk valamilyen salátával vagy párolt zöldséggel.

Ezeket szerezd be:

  • 4-6 egész csirkemell
  • 3/4 csésze zsemlemorzsa
  • 1/4 csésze reszelt sajt
  • 2 evőkanál vaj, olvasztott
  • 3/4 csésze reszelt mozzarella sajt
  • 1 csésze paradicsomszósz
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • só, bors ízlés szerint

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Olajozzuk ki enyhén a tepsinket. Keverjük össze a zsemlemorzsát és a sajtot egy tálban. Olvasszuk fel a vajat egy másik tálban. Vékonyan megkenjük a vajjal a csirkét, majd mártsuk bele a morzsás keverékbe. Helyezzük a tepsibe, és ismételjük meg a maradék csirkével.

2. Lépés

Enyhén permetezzünk egy kicsi étolajat a tetejére és süssük a sütőben 20 percig. Fordítsuk meg a csirkéket, süssük további 5 percig. Vegyük ki a sütőből, kanalazzunk rá paradicsomszószt, és szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal,a fűszerekkel. Tegyük vissza a sütőbe és süssük 5 percig, vagy amíg a sajt megolvad.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 977 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Részeges csirkecomb

  • Sült kolbászkák krumplival és zöldséggel

  • Zöld diós, gesztenyés csirkemell, őzgerincben sütve

  • Cigánypecsenyés langalló

  • Fűszeres csirke burgonyán sütve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    224,5 kcal
  • Zsír

    8,6 g
  • Fehérje

    25,1 g
  • Szénhidrát

    14,2 g