Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával

2013-11-24
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A hal csodálatos étek, számos módon variálható. Ez most sütőben sült, de grillezve az igazi.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db konyhakész tengeri sügér (kb 50 dkg)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • citrom
  • őrölt fekete bors
  • petrezselyem
  • 1 kicsi sütőtök fele
  • 1/2 fejes saláta
  • 1/4 vöröshagyma

1. lépés

A halat meglocsolom olajjal, kívül-belül sózom, borsozom, facsarok rá citromot, a belsejébe teszek rozmaringot és kakukkfüvet.
A tököt megpucolom, kockára vágom.

2. lépés

Egy serpenyőbe teszem a halat, mellé a tököt, sózom, borsozom, szórok rá piros paprikát, s beteszem a sütőbe.
Amíg a hal sül a salátaleveleket felvágom, a hagymát karikára szelem, vágok citromszeleteket. A salátát sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Készítek egy olívaolaj, fokhagyma, petrezselyem keveréket.

3. lépés

Amikor már csaknem megsült a hal, átkapcsolok grill fokozatra.

4. lépés

Tálaláskor a halból lefejtek két szeletet, s a tányérra helyezem. Mellépakolom a sült tököt és a salátát, rárakok néhány hagymakarikát, s egy szelet citromot. A halat meglocsolom az olajos, fokhagymás szósszal, egy keveset a saláta is kap.Rozét iszom hozzá. De, aki jobban szereti, ihat hozzá hagyományosan fehérbort.

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,361 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Amur halszelet sütve

  • Sajttal töltött spenótos gombóc natúr sült hallal

  • Sült szardínia

  • Sült pisztráng recept

  • Sokmagvas halszelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    296 kcal
  • Zsír

    9.5g
  • Szénhidrát

    11.6g
  • Fehérje

    41g
  • Koleszterin

    88mg
  • Cukor

    3.3g