Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával
2013-11-24- Típus: Sült hal receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A hal csodálatos étek, számos módon variálható. Ez most sütőben sült, de grillezve az igazi.
Ezeket szerezd be:
- 1 db konyhakész tengeri sügér (kb 50 dkg)
- 3 gerezd fokhagyma
- rozmaring
- kakukkfű
- olívaolaj
- citrom
- só
- őrölt fekete bors
- petrezselyem
- 1 kicsi sütőtök fele
- 1/2 fejes saláta
- 1/4 vöröshagyma
1. lépés
A halat meglocsolom olajjal, kívül-belül sózom, borsozom, facsarok rá citromot, a belsejébe teszek rozmaringot és kakukkfüvet.
A tököt megpucolom, kockára vágom.
2. lépés
Egy serpenyőbe teszem a halat, mellé a tököt, sózom, borsozom, szórok rá piros paprikát, s beteszem a sütőbe.
Amíg a hal sül a salátaleveleket felvágom, a hagymát karikára szelem, vágok citromszeleteket. A salátát sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Készítek egy olívaolaj, fokhagyma, petrezselyem keveréket.
3. lépés
Amikor már csaknem megsült a hal, átkapcsolok grill fokozatra.
4. lépés
Tálaláskor a halból lefejtek két szeletet, s a tányérra helyezem. Mellépakolom a sült tököt és a salátát, rárakok néhány hagymakarikát, s egy szelet citromot. A halat meglocsolom az olajos, fokhagymás szósszal, egy keveset a saláta is kap.Rozét iszom hozzá. De, aki jobban szereti, ihat hozzá hagyományosan fehérbort.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 318 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
296 kcal -
Zsír
9.5g -
Szénhidrát
11.6g -
Fehérje
41g -
Koleszterin
88mg -
Cukor
3.3g