Sült szardínia

2013-09-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A szardínia konzerves változatát sokan ismerjük, az olajos és a paradicsomos.változata a legnépszerűbb. Az egyik kulináris boltban fagyasztott natúr kilós kiszerelést találtam, nosza meg is vettem és ezt dobtam össze.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Szardínia
  • 1 db Vöröshagyma
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • 1 evőkanál Pirospaprika
  • Petrezselyem
  • Majoránna
  • Zsemlemorzsa
  • Olaj
  • Bors

1. lépés

A szardíniát megtisztítjuk, a fejét és a szálkáit eltávolítjuk. Az előkészített halat sózzuk, borsozzuk. Nagyon kicsire, apróra összevágjuk a vöröshagymát, fokhagymát és a petrezselymet.

2. lépés

Az összevágott fenti három tételt valamint a pirospaprikát, majorannát és a zsemlemorzsát összekeverjük. A szardíniát olajban megforgatjuk, zsemlemorzsás keverékben meghempergetjük, majd kisütjük.

TIPP: Sültkrumplit és majonézt ajánlok mellé.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

9 199 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Amur halszelet sütve

  • Sajttal töltött spenótos gombóc natúr sült hallal

  • Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával

  • Sült pisztráng recept

  • Sokmagvas halszelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    696 kcal
  • Összes Zsír

    43 g
  • Koleszterin

    355 mg
  • Szénhidrát

    10,9 g
  • Cukor

    1,8 g
  • Fehérje

    63,5 g