Sült szardínia
2013-09-18- Típus: Sült hal receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
A szardínia konzerves változatát sokan ismerjük, az olajos és a paradicsomos.változata a legnépszerűbb. Az egyik kulináris boltban fagyasztott natúr kilós kiszerelést találtam, nosza meg is vettem és ezt dobtam össze.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Szardínia
- 1 db Vöröshagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 evőkanál Pirospaprika
- Petrezselyem
- Majoránna
- Zsemlemorzsa
- Olaj
- Só
- Bors
1. lépés
A szardíniát megtisztítjuk, a fejét és a szálkáit eltávolítjuk. Az előkészített halat sózzuk, borsozzuk. Nagyon kicsire, apróra összevágjuk a vöröshagymát, fokhagymát és a petrezselymet.
2. lépés
Az összevágott fenti három tételt valamint a pirospaprikát, majorannát és a zsemlemorzsát összekeverjük. A szardíniát olajban megforgatjuk, zsemlemorzsás keverékben meghempergetjük, majd kisütjük.
TIPP: Sültkrumplit és majonézt ajánlok mellé.
Értékelések
(4 / 5)
5 személy értékelt
9 765 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
696 kcal -
Összes Zsír
43 g -
Koleszterin
355 mg -
Szénhidrát
10,9 g -
Cukor
1,8 g -
Fehérje
63,5 g