Sajttal töltött spenótos gombóc natúr sült hallal

2014-05-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ideális pénteki ebéd akár a böjti időszakra is.

Ezeket szerezd be:

  • 1 negyed csomag spenót
  • 3-4 burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 20 dkg trappista sajt
  • 4 szelet filézett hal
  • színes bors
  • vaj

1. Lépés

A burgonyát megfőzzük sós vízben, majd félretesszük kicsit. Ha kihűlt, áttörjük, hozzáadjuk a tojást, spenótot, a lisztet és pici sót.

2. Lépés

Összedolgozzuk. Vizes kézzel gombócot formálunk, s a közepébe egy darab sajtot rejtünk el. A gombócokat sós vízben kifőzzük szép lassan.

3. Lépés

A halat sütőpapírra tesszük, megsózzuk és egy mogyorónyi vajat teszünk rá. 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. A vége előtt 5 perccel meghintjük színes borssal. Közben a megmaradt sajtból besamelmártást készítünk.

Fogás: Cimkék: , , , Hozzávalók: , , , , , , ,

Imádok főzni!!!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 444 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Amur halszelet sütve

  • Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával

  • Sült szardínia

  • Sült pisztráng recept

  • Sokmagvas halszelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    825 kcal
  • Zsír

    35.6g
  • Szénhidrát

    90.4g
  • Fehérje

    38g
  • Koleszterin

    140mg
  • Cukor

    3.2g