Bodzás-fehér csokis málnalekvár

2014-08-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A tavasz ízei, a virág és gyümölcs kellemes kombinációja, egy kis csokival megbolondítva!

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg málna
  • 30 dkg cukor
  • 4-5 bodzavirág
  • 1 tábla fehér csokoládé
  • 1 cs. dzsemfix

1. Lépés

A málnát megmossuk, alaposan átnézzük bogármentes-e, majd egy lábasba feltesszük főni a cukorral együtt.
Míg nem enged levet, figyeljünk rá jobban! Teljesen szétfőzzük, mikor már majdnem pépes, hozzáadjuk az óvatosan leöblített és szintén alaposan bogármentesített bodzavirágokat (szár és bármilyen zöld rész nélkül).

2. Lépés

kb. 10 perc főzés után a csokit is beletördeljük és időnként átkeverve olvadásig főzzük. Végül a dzsemesítőt is belekeverjük, majd 2-3 percig nagyobb lángon főzzük. Elzárva azonnal tisztított üvegekbe töltjük.

3. Lépés

5-10 percre felfordítjuk az üvegeket, majd mehet is a kamrapolcra vagy engedjük szabadra fantáziánkat és egyből társítsuk desszertjeinkkel!
Természetesen Én is így cselekedtem, így a vele készült recepteket is hamarosan olvashatóak lesznek!

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 167 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekvár bogyós gyümölcsből

  • Szőlő-körte dzsem

  • Rebarbara lekvár

  • Fahéjas szilvalekvár

  • Eperlekvár recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    439 kcal
  • Zsír

    6.4g
  • Szénhidrát

    98.1g
  • Fehérje

    3g
  • Koleszterin

    4mg
  • Cukor

    85.5g