Belga Marhapörkölt recept

2012-04-11
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:0 p
  • Elkészítés: 2:15 p

Ez a recept nagyon hasonlít az Ír marhapörköltre, csak ezt belga sörből és nem Guinessből készítjük.

Ezeket szerezd be:

  • 0,8 kg marhacomb
  • 4 evőkanál vaj
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl csirke-vagy marhahúsleves
  • 3 dl belga sör
  • 4 szál friss kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál barna cukor

Elkészítés

1. Vágjuk a marhahúst kis szeletekre, mossuk, majd töröljük szárazra egy papírtörlővel, jól szórjuk meg sóval és borssal. Magas hőfokon melegítsünk fel a 4 evőkanál vajat egy nagy, vastag aljú lábasban. Körülbelül 3 perc alatt mindkét oldalán pirítsuk meg (nem keverjük). Adjuk hozzá a szeletekre vágott hagymát és pirítsuk tovább.

2. Mikor a hagyma is megpirul, adjuk hozzá a lisztet és keverjük, amíg a hagymát egyenletesen bevonjuk a liszttel, ez kb. 2 perc. Keverjük hozzá a húslevest, majd keverjük bele a sört, a kakukkfüvet, babérlevelet, valamint sót  és borsot ízlés szerint. Növeljük a hőt magasabbra és pároljuk. 10 perc után kapcsoljuk lejjebb  és főzzük 2 órán át, amíg a marhahús teljesen megpuhul. Időnként keverjük, kaparjunk le mindent az edény faláról. Körülbelül egy fél órával azelőtt, hogy levennénk a tűzről, adjuk hozzá a mustárt és a barna cukrot.
3. Távolítsuk el a babérlevelet és a kakukkfüvet. Szolgálhatjuk magában, burgonyával vagy hasábburgonyával.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

8 255 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkés cukkinifasírt

  • Kacsamell vele sült újkrumplival, répával és párolt rizzsel

  • Berlini sertéscsülök

  • Főtt füstölt csülök

  • Zöldborsós pulykamell falatok paradicsommal

Kommentek