Belga Marhapörkölt recept
2012-04-11- Típus: Húsételek, Marhapörkölt receptek
- Nemzetiség: Belga
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:0 p
- Elkészítés: 2:15 p
Ez a recept nagyon hasonlít az Ír marhapörköltre, csak ezt belga sörből és nem Guinessből készítjük.
Ezeket szerezd be:
- 0,8 kg marhacomb
- 4 evőkanál vaj
- 3 közepes vöröshagyma
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl csirke-vagy marhahúsleves
- 3 dl belga sör
- 4 szál friss kakukkfű
- 2 babérlevél
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál barna cukor
Elkészítés
1. Vágjuk a marhahúst kis szeletekre, mossuk, majd töröljük szárazra egy papírtörlővel, jól szórjuk meg sóval és borssal. Magas hőfokon melegítsünk fel a 4 evőkanál vajat egy nagy, vastag aljú lábasban. Körülbelül 3 perc alatt mindkét oldalán pirítsuk meg (nem keverjük). Adjuk hozzá a szeletekre vágott hagymát és pirítsuk tovább.
2. Mikor a hagyma is megpirul, adjuk hozzá a lisztet és keverjük, amíg a hagymát egyenletesen bevonjuk a liszttel, ez kb. 2 perc. Keverjük hozzá a húslevest, majd keverjük bele a sört, a kakukkfüvet, babérlevelet, valamint sót és borsot ízlés szerint. Növeljük a hőt magasabbra és pároljuk. 10 perc után kapcsoljuk lejjebb és főzzük 2 órán át, amíg a marhahús teljesen megpuhul. Időnként keverjük, kaparjunk le mindent az edény faláról. Körülbelül egy fél órával azelőtt, hogy levennénk a tűzről, adjuk hozzá a mustárt és a barna cukrot.
3. Távolítsuk el a babérlevelet és a kakukkfüvet. Szolgálhatjuk magában, burgonyával vagy hasábburgonyával.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
8 255 megtekintés