Ír marhapörkölt recept
2012-04-02- Típus: Marhapörkölt receptek
- Nemzetiség: Ír
- Nehézség: Haladó
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:20 p
- Elkészítés: 1:30 p
Ezeket szerezd be:
- 3 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál liszt
- 1/2 kg sovány marha hús
- 4-6 sárgarépa, hámozott és szeletelt vagy 2 csésze hámozott bébirépa
- 1 nagy hagyma, vékonyra szeletelve
- 1 csésze vékonyra szeletelt zeller
- 3/4 csésze világos ír sör vagy sima sör
- 2 MAGGI Marha Ízű kocka
- 1/4 teáskanál szárított majoranna
- 1/2 csésze apróra vágott friss petrezselyem
- 2-3 tk pirospaprika
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 160 ° C-ra. Keverjük össze a szójaszószt és a lisztet egy nagy fazékban vagy egy holland sütőben. Adjuk hozzá a kockára vágott marhahúst, keverjük el jól.
2. Adjuk hozzá a sárgarépát, a hagymát, a zellert, a sört, és a MAGGI kockából főzött alap húslevest, keverjük el majoránnával, a paprikával és kakukkfűvel. Fedjük le.
3. Időnként megkeverve, és ellenőrizve rotyogtassuk alacsony lángon. Ne feledjük, a jó pörköltnek idő kell, ez az ír változatra is igaz! Ha a pörkölt túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis sört, körülbelül 1/2 csészényit alkalmanként.
Keverje hozzá a petrezselymet tálalás előtt.
Értékelések
(4.3 / 5)
4 személy értékelt
4 901 megtekintés