Ír marhapörkölt recept

2012-04-02
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:20 p
  • Elkészítés: 1:30 p

Ezeket szerezd be:

  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál liszt
  • 1/2 kg sovány marha hús
  • 4-6 sárgarépa, hámozott és szeletelt vagy 2 csésze hámozott bébirépa
  • 1 nagy hagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 csésze vékonyra szeletelt zeller
  • 3/4 csésze világos ír sör vagy sima sör
  • 2 MAGGI Marha Ízű kocka
  • 1/4 teáskanál szárított majoranna
  • 1/2 csésze apróra vágott friss petrezselyem
  • 2-3 tk pirospaprika

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 160 ° C-ra. Keverjük össze a  szójaszószt és a lisztet egy nagy fazékban vagy egy holland sütőben. Adjuk hozzá a kockára vágott marhahúst, keverjük el jól.

2. Adjuk hozzá a sárgarépát,  a hagymát,  a zellert,  a sört, és a MAGGI kockából főzött alap húslevest, keverjük el majoránnával, a paprikával és kakukkfűvel. Fedjük le.
3. Időnként megkeverve, és ellenőrizve rotyogtassuk alacsony lángon. Ne feledjük, a jó pörköltnek idő kell, ez az ír változatra is igaz! Ha a pörkölt túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis  sört, körülbelül 1/2 csészényit alkalmanként.

Keverje hozzá a petrezselymet tálalás előtt.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,330 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spanyol marhapörkölt

  • Belga Marhapörkölt recept