Spagetti rukkolával és rákkal

2014-03-19
Spagetti rukkolával és rákkal
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Tegnap vettem a hypermarketben akciósan kicsi rákot. Bár ők langusztának árulták, szerintem scampi volt. A languszta egy jól megtermett rák, hatalmas ollókkal.

Ezeket szerezd be:

  • 3 db kisebb languszta
  • 125 g rukkola
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db chilipaprika
  • 10 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
  • 10 db fekete olívabogyó (magnélküli)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • rozmaring (ízlés szerint)
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • 0.5 db citrom
  • extraszűz olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • fokhagymás chiliszósz (ízlés szerint)
  • édes chiliszósz (ízlés szerint)
  • 1 dl fehérbor
  • 100 g sajt (trappista vagy parmezán)

1. Lépés

A hagymákat és a bazsalikomleveleket aprítom, a paradicsomokat félbevágom, majd szeletelem. A citromból vágok egy szeletet.

2. Lépés

A tésztát sós vízben felteszem főni.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hagymákat elkezdem dinsztelni, majd ráteszem a fokhagymát, s rávágom a chilipaprikákat.

4. Lépés

Beleteszem a paradicsomot, az olívabogyókat, a bazsalikomleveleket, fűszerezem, locsolok rá chiliszószt, facsarok bele citromlevet, beleteszem a rákokat.

5. Lépés

Kis idő elteltével öntök bele egy pohárnyi fehérbort.

6. Lépés

Amikor megfőtt a tészta, leszűrőm és összekeverem a szósszal. A rákokat is kiveszem.

7. Lépés

Végül elzárom a tűzhelyet, a tésztához keverem a rukkolát, tálalok.

8. Lépés

Egy tányérra szedek a tésztából, ráteszek egy langoustine-t, megszórom a sajttal, s díszítem chilipaprikával és bazsalikomlevéllel.

TIPP: Jól behűtött fehérbort igyatok hozzá.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

943 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Bárány makaróni

    Rakott bárány makaróni

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    402 kcal
  • Zsír

    23,5 g
  • Koleszterin

    172 mg
  • Szénhidrát

    15,5 g
  • Cukor

    4,7 g
  • Fehérje

    28,8 g