Spagetti rukkolával és rákkal
2014-03-19- Típus: Rákos tészta receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Tegnap vettem a hypermarketben akciósan kicsi rákot. Bár ők langusztának árulták, szerintem scampi volt. A languszta egy jól megtermett rák, hatalmas ollókkal.
Ezeket szerezd be:
- 3 db kisebb languszta
- 125 g rukkola
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db chilipaprika
- 10 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
- 10 db fekete olívabogyó (magnélküli)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- rozmaring (ízlés szerint)
- bazsalikom (ízlés szerint)
- 0.5 db citrom
- extraszűz olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- fokhagymás chiliszósz (ízlés szerint)
- édes chiliszósz (ízlés szerint)
- 1 dl fehérbor
- 100 g sajt (trappista vagy parmezán)
1. Lépés
A hagymákat és a bazsalikomleveleket aprítom, a paradicsomokat félbevágom, majd szeletelem. A citromból vágok egy szeletet.
2. Lépés
A tésztát sós vízben felteszem főni.
3. Lépés
Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hagymákat elkezdem dinsztelni, majd ráteszem a fokhagymát, s rávágom a chilipaprikákat.
4. Lépés
Beleteszem a paradicsomot, az olívabogyókat, a bazsalikomleveleket, fűszerezem, locsolok rá chiliszószt, facsarok bele citromlevet, beleteszem a rákokat.
5. Lépés
Kis idő elteltével öntök bele egy pohárnyi fehérbort.
6. Lépés
Amikor megfőtt a tészta, leszűrőm és összekeverem a szósszal. A rákokat is kiveszem.
7. Lépés
Végül elzárom a tűzhelyet, a tésztához keverem a rukkolát, tálalok.
8. Lépés
Egy tányérra szedek a tésztából, ráteszek egy langoustine-t, megszórom a sajttal, s díszítem chilipaprikával és bazsalikomlevéllel.
TIPP: Jól behűtött fehérbort igyatok hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 673 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
402 kcal -
Zsír
23,5 g -
Koleszterin
172 mg -
Szénhidrát
15,5 g -
Cukor
4,7 g -
Fehérje
28,8 g