Rakott bárány makaróni

2015-03-13
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:15 p
  • Elkészítés: 1:35 p

A következő étel a moussaka és makaróni közötti átmenet, mediterrán ízekkel vegyítve.

Ezeket szerezd be:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy hagyma, aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500g sovány bárány darált hús
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 fűszerkocka
  • 800g paradicsompüré
  • 1 evőkanál oregánó
  • 400g makaróni tészta
  • 250g ricotta
  • 50g parmezán
  • 50ml tej

1. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk 10 percig, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a fokhagymát és süssük 1 percig tovább, majd adjuk hozzá a bárányhúst. Igény szerint adhatunk hozzá 1-2 deci vizet is.

2. Lépés

Miután a bárány megpirult, adjuk hozzá a fahéjat, az összemorzsolt fűszerkockát, paradicsomot és oregánót. Keverjük el jól, és főzzük 15 percig, fedő alatt, majd 15 percig, fedetlenül, amíg a szósz besűrűsödik.

3. Lépés

Közben sós, olajos vízben főzzük ki a tésztát a szokott módon. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
A ricottát keverjük össze a tésztával, egy kicsit lazítsuk a tejjel. Tegyük a tésztát kivajazott tepsibe, kerámia sütőedénybe.

4. Lépés

A tészta tetejére halmozzuk a szószt, majd szórjuk meg a parmezánnal. Süssük 30 percig, amíg a sajt megpirul a tetején. Melegen tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 159 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spagetti rukkolával és rákkal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    548 kcal
  • Zsír

    21g
  • Szénhidrát

    56g
  • Fehérje

    33g
  • 1g
  • Cukor

    8g