Borsmentás forró csokoládé

2013-12-10
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 2 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 12 perc

Mindenki kedvenc téli csemegéje egy ráncfelvarrást kap.

Ezeket szerezd be:

  • 200g étcsokoládé
  • 600ml tej
  • 150ml tejszín
  • cukor, ízlés szerint
  • 6 borsmenta cukorka (candy)

1. Lépés

Tegyük a csokoládét egy lábasba a tejjel együtt. Óvatosan melegítsük, keverjük addig, amíg a csokoládé megolvad. Folytassuk a melegítést, amíg a tej gőzölögni kezd, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a tejszínt.

2. Lépés

Osszuk a forró csokoládét 6 bögrébe, adjunk hozzá cukrot ízlés szerint, majd tegyünk mindegyik szélére karácsonyi borsmentás candy-t. (Nagyobb üzletláncokban kapható.)

Egészségünkre!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2,441 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mogyorókrémes forró csokoládé

  • Grog brandyvel

  • Vajbor recept

  • Instant forró csoki

  • Forralt bor/Glühwein

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    324 kcal
  • Zsír

    16g
  • Szénhidrát

    42g
  • Fehérje

    6g
  • Cukor

    42g
  • 0.14g