Spagetti baconnal és zöldspárgával

2013-12-09
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Volt itthon friss spárgám és nagyon ízletes baconom. Nosza, spagettit készítettem belőlük. Finom is lett, rögtön el is fogyott.

Ezeket szerezd be:

  • 6 szelet bacon
  • 0.5 csomag zöldspárga (12 síp)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • extraszűz olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 dl fehérbor
  • petrezselyem
  • juhsajt
  • trappista sajt
  • 0.5 marék dió
  • 25 dkg spagetti tészta

1. Lépés

A spárga végeit levágom, majd harmadolom, cukros, sós vízben felteszem főni.

2. Lépés

A bacont hosszában kettévágom, felszeletelem, a fokhagymát aprítom.

3. Lépés

Egy serpenyőbe öntök kevés olajat, teszek rá vajat, belerakom a bacont, a fokhagymát és a megfőzött zöldspárgát, fűszerezem. Közben felteszem a spagettit főni.

4. Lépés

Amikor a bacon és a spárga már átpirult, kiveszem a a spárga csúcsokat, a többire rászedem a tésztát, merek rá a főzőléből, öntök rá fehérbort, szórok rá vagdalt petrezselymet, összekeverem.

5. Lépés

Tálalok. A tányérra szedek a tésztából, rászórom a spárgacsúcsokat, diót, rámorzsolom a juhsajtot, reszelek rá trappistát, díszítem petrezselyemlevéllel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 334 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spagetti baconnel és zöldspárgával

  • Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal

  • Vega olasz kagylótészta

  • Cukkinis paradicsomos zöldpestos penne mozzarellával

  • Zöldséges makarónis csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1114 kcal
  • Zsír

    63,5 g
  • Koleszterin

    222 mg
  • Szénhidrát

    75,7 g
  • Cukor

    1,6 g
  • Fehérje

    53,4 g