Spagetti baconnal és zöldspárgával
2013-12-09- Típus: Zöldséges tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 30 perc
Volt itthon friss spárgám és nagyon ízletes baconom. Nosza, spagettit készítettem belőlük. Finom is lett, rögtön el is fogyott.
Ezeket szerezd be:
- 6 szelet bacon
- 0.5 csomag zöldspárga (12 síp)
- 3 gerezd fokhagyma
- extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 dl fehérbor
- petrezselyem
- juhsajt
- trappista sajt
- 0.5 marék dió
- 25 dkg spagetti tészta
1. Lépés
A spárga végeit levágom, majd harmadolom, cukros, sós vízben felteszem főni.
2. Lépés
A bacont hosszában kettévágom, felszeletelem, a fokhagymát aprítom.
3. Lépés
Egy serpenyőbe öntök kevés olajat, teszek rá vajat, belerakom a bacont, a fokhagymát és a megfőzött zöldspárgát, fűszerezem. Közben felteszem a spagettit főni.
4. Lépés
Amikor a bacon és a spárga már átpirult, kiveszem a a spárga csúcsokat, a többire rászedem a tésztát, merek rá a főzőléből, öntök rá fehérbort, szórok rá vagdalt petrezselymet, összekeverem.
5. Lépés
Tálalok. A tányérra szedek a tésztából, rászórom a spárgacsúcsokat, diót, rámorzsolom a juhsajtot, reszelek rá trappistát, díszítem petrezselyemlevéllel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 334 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1114 kcal -
Zsír
63,5 g -
Koleszterin
222 mg -
Szénhidrát
75,7 g -
Cukor
1,6 g -
Fehérje
53,4 g