Burgonya pogácsa

2012-06-10
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 1:20 p
  • Főzési/Sütési idő: 1:50 p
  • Elkészítés: 1:50 p

A burgonya pogácsa nem csak farsangkor jó, hanem bármikor készíthetjük, amikor valami olcsót és finomat szeretnénk készíteni a családnak.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg liszt
  • 40 dkg zsír
  • 50 dkg krumpli
  • 10 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál cukor

1. Lépés

Hámozzuk meg a krumplikat, majd tegyük enyhén sós vízbe és főzzük meg. Az élesztőt langyos, cukros tejben futtassuk fel, a lisztet a zsírral dörzsöljük el. Keverjünk mindent össze (az áttört krumplit, az élesztőt és a lisztet) keverjük még 4 dl tejjel, aztán hagyjul 1 órát pihenni.

2. Lépés

Mikor a tészta megkelt, egy lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtsuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk tetszőleges méretűre. Rakjuk kivajazott és lisztezett tepsibe őket, a tetejüket kenjük meg tojással.

Süssük őket addig, ameddig a tetejük megbarnul 180°C-on.

 

Fogás: Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6,990 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Kétmagvas pogácsa

  • Kelesztés nélküli pogácsa

  • Kolbászos-túrós pogácsa

  • Sajtos-sonkás pogácsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1366 kcal
  • Összes zsír

    71,2 g
  • Szénhidrát

    152 g
  • Fehérje

    28 g