Sonkás táskák
2013-02-16- Típus: Párna receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ha gyors sós finomságra vágyunk, akkor a következő sonkás nekünk való. Ha bolti leveles tésztát használunk, akkor pillanatokon belül készek lehetünk.
Ezeket szerezd be:
- 500 g leveles tészta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb hagyma, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g sonkaszalámi
- 1 kávéskanál só
- 1/4 teáskanál fekete bors
- Tetejére:
- tojás és szezámmag
1. lépés
A leveles tésztát kiengedjük. A sonkát kockákra vágjuk, majd kevéske olívaolajon megpirítjuk a hagymával együtt. Utána lehúzzuk a tűzről, összekeverjük a fűszerekkel.
2. lépés
A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egy késsel kis rombuszokat vágunk. A sonkás keverékkel megtöltjük a közepét, majd óvatosan összehatjuk háromszög alakúra. A széleit lenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék.
3. lépés
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a párnácskákat. A tetejüket megkenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. 180°C-ra előmelegített sütőbe dogjuk és enyhe barnulásig sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 677 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
543 kcal -
Zsír
26.2g -
Szénhidrát
56g -
Fehérje
19,8 g