Sonkás táskák

2013-02-16
Sonkás táskák
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ha gyors sós finomságra vágyunk, akkor a következő sonkás nekünk való. Ha bolti leveles tésztát használunk, akkor pillanatokon belül készek lehetünk.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g leveles tészta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb hagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g sonkaszalámi
  • 1 kávéskanál só
  • 1/4 teáskanál fekete bors
  • Tetejére:
  • tojás és szezámmag

1. lépés

A leveles tésztát kiengedjük. A sonkát kockákra vágjuk, majd kevéske olívaolajon megpirítjuk a hagymával együtt. Utána lehúzzuk a tűzről, összekeverjük a fűszerekkel.

2. lépés

A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egy késsel kis rombuszokat vágunk. A sonkás keverékkel megtöltjük a közepét, majd óvatosan összehatjuk háromszög alakúra. A széleit lenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék.

3. lépés

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a párnácskákat. A tetejüket megkenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. 180°C-ra előmelegített sütőbe dogjuk és enyhe barnulásig sütjük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,393 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos párnácskák

    Sajtos párnácskák

  • Kolbászos-macisajtos batyuk

    Kolbászos-macisajtos batyuk

  • Gombás táskák

    Gombás táskák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    543 kcal
  • Zsír

    26.2g
  • Szénhidrát

    56g
  • Fehérje

    19,8 g