Gombás táskák
2012-12-20- Típus: Párna receptek, Szénhidrát nap
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Reggelente, amikor járok dolgozni, néha elcsábulok a különböző pékségek választékának. A hétvégén volt egy kis időm, ezért sütöttem egy kis gombás finomságot.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Liszt
- 5 dkg Margarin
- 2 dkg Élesztő
- 2 db Tojás
- 1,5 dl Tej
- 1 mokkáskanál Cukor
- Só
- °°°° Gombás töltelékhez: °°°°
- 1 konzerves Gomba
- 1 evőkanál Margarin
- Oregánó
- Bazsalikom
- Kakukkfű
- Rozmaring
- Tetejére: Tej
1. lépés
Langyos tejben az élesztőt cukorral felfuttatjuk. Belekeverjük a margarint, tojást, lisztet és sót, majd jól összegyúrjuk. Gyúrás után körülbelül 60-70 percig kelesztjük a tésztát.
2. lépés
Amíg kel a tészta, addig a tölteléket elkészítjük. A gombát egy kis vízen megpároljuk és közben oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel és rozmaringgal fűszerezzük. Ha elfőtte a vizet, akkor a gombát gyorsan margarinnal összekeverjük.
3. lépés
Ha a tésztánk megkelt, vékonyra kinyújtjuk, majd kicsi vagy nagy téglalapokra (a forma mindegy) vágjuk. A közepét megkenjük a töltelékkel, félbehajtjuk és a széleit benyomkodjuk. A tészta tetejét kenjük meg egy kis tejjel és szurkáljuk meg vagy vágjunk bele. Ha elkészültünk, akkor tegyük be az előmelegített sütőbe és kis fokozaton süssük világos, aranybarnára.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 649 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
657 kcal -
Összes Zsír
17,8 g -
Koleszterin
85 mg -
Szénhidrát
103,7 g -
Cukor
4,2 g -
Fehérje
20,5 g