Gombás táskák

2012-12-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Reggelente, amikor járok dolgozni, néha elcsábulok a különböző pékségek választékának. A hétvégén volt egy kis időm, ezért sütöttem egy kis gombás finomságot.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Liszt
  • 5 dkg Margarin
  • 2 dkg Élesztő
  • 2 db Tojás
  • 1,5 dl Tej
  • 1 mokkáskanál Cukor
  • °°°° Gombás töltelékhez: °°°°
  • 1 konzerves Gomba
  • 1 evőkanál Margarin
  • Oregánó
  • Bazsalikom
  • Kakukkfű
  • Rozmaring
  • Tetejére: Tej

1. lépés

Langyos tejben az élesztőt cukorral felfuttatjuk. Belekeverjük a margarint, tojást, lisztet és sót, majd jól összegyúrjuk. Gyúrás után körülbelül 60-70 percig kelesztjük a tésztát.

2. lépés

Amíg kel a tészta, addig a tölteléket elkészítjük. A gombát egy kis vízen megpároljuk és közben oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel és rozmaringgal fűszerezzük. Ha elfőtte a vizet, akkor a gombát gyorsan margarinnal összekeverjük.

3. lépés

Ha a tésztánk megkelt, vékonyra kinyújtjuk, majd kicsi vagy nagy téglalapokra (a forma mindegy) vágjuk. A közepét megkenjük a töltelékkel, félbehajtjuk és a széleit benyomkodjuk. A tészta tetejét kenjük meg egy kis tejjel és szurkáljuk meg vagy vágjunk bele. Ha elkészültünk, akkor tegyük be az előmelegített sütőbe és kis fokozaton süssük világos, aranybarnára.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 649 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Sajtos párnácskák

  • Sonkás táskák

  • Kolbászos-macisajtos batyuk

  • Olívabogyós spagettisaláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    657 kcal
  • Összes Zsír

    17,8 g
  • Koleszterin

    85 mg
  • Szénhidrát

    103,7 g
  • Cukor

    4,2 g
  • Fehérje

    20,5 g