Fehérboros lazac

2013-09-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A fagyasztott bolti lazacot egy kis fehérborral bolondítottuk meg. Mámorító lett. :)

Ezeket szerezd be:

  • 800 g Lazacfilé
  • Bors
  • Olaj
  • Fehérbor
  • Liszt

1. lépés

A lazacfilét sózzuk, borsozzuk és lisztben megforgatjuk. Előkapunk egy serpenyőt, majd egy kevés olajon elkezdjük pirítani a halacska szeleteket.

2. lépés

Amikor már úgy látjuk, hogy félig átsült a hal, akkor rozmaringgal megfűszerezzük és ízlés szerint felöntjük borral. Készre sütjük.

Fogás: Hozzávalók: , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 487 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval

  • Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval

  • Füstölt lazac mézdinnyével

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Fokhagymás garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    579 kcal
  • Összes Zsír

    38,4 g
  • Koleszterin

    126 mg
  • Szénhidrát

    4,3 g
  • Fehérje

    44,7 g