Hortobágyi rántott palacsinta
2012-06-03- Típus: Húsos palacsinták, Sós Palacsinta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Ismét egy hungarikum, ki ne ismerné a jó öreg hortobágyi palacsintát?
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 5 dl tej
- 1 dl ásványvíz
- só
- 40 dkg marhapörkölt
- 3 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
1. Lépés
Készítsünk a lisztből, a tojásból, a tejből, az ásványvízzel és a sóból hagyományos palacsinta tésztát. Süssük is ki őket.
2. Lépés
A hortobágyi palacsintába én mindig darált húsból szoktam készíteni a pörköltöt, mert akkor később nem kell a szétvágásával időt tölteni. A pörkölt szaftját liszttel és tejföllel besűrítjük, végül az egészet összeöntjük.
3. Lépés
Előkészítjük a palacsintákat és egyesével megtöltjük őket a pörkölttel és egy batyuba csomagoljuk őket. Ha félnénk, hogy szétesnek, akkor rögzítsük fogpiszkálóval, amit ne felejtsünk el a végén eltávolítani.
4. Lépés
Egyesével hagyományos módon panírozzuk be a palacsintákat, óvatosan, hogy ne essenek szét. Kétszer ismételjük ezt a folyamatot, majd bő olajban süssük ki őket.
Tipp: Tálalhatjuk sült vagy steak burgonyával, illetve tartármártással.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
7 241 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
539 kcal -
Összes zsír
26,3 g -
Szénhidrát
55,6 g -
Fehérje
19,6 g