Hortobágyi rántott palacsinta

2012-06-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Ismét egy hungarikum, ki ne ismerné a jó öreg hortobágyi palacsintát?

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 5 dl tej
  • 1 dl ásványvíz
  • 40 dkg marhapörkölt
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

1. Lépés

Készítsünk a lisztből, a tojásból, a tejből, az ásványvízzel és a sóból hagyományos palacsinta tésztát. Süssük is ki őket.

2. Lépés

A hortobágyi palacsintába én mindig darált húsból szoktam készíteni a pörköltöt, mert akkor később nem kell a szétvágásával időt tölteni. A pörkölt szaftját liszttel és tejföllel besűrítjük, végül az egészet összeöntjük.

3. Lépés

Előkészítjük a palacsintákat és egyesével megtöltjük őket a pörkölttel és egy batyuba csomagoljuk őket. Ha félnénk, hogy szétesnek, akkor rögzítsük fogpiszkálóval, amit ne felejtsünk el a végén eltávolítani.

4. Lépés

Egyesével hagyományos módon panírozzuk be a palacsintákat, óvatosan, hogy ne essenek szét. Kétszer ismételjük ezt a folyamatot, majd bő olajban süssük ki őket.

 

Tipp: Tálalhatjuk sült vagy steak burgonyával, illetve tartármártással.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

4 078 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-tejfölös-sajtos palacsinta

  • Tojáslepény recept

  • Palacsinta gombával és fetasajttal

  • Sajtos-sonkás palacsintatekercs

  • Gombás rántott palacsinta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    539 kcal
  • Összes zsír

    26,3 g
  • Szénhidrát

    55,6 g
  • Fehérje

    19,6 g

Kommentek

  • Viki

    Csirke pörkölttel lehet??