Savanyú káposztás csirkemell

2012-08-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Szeretjük a savanyú káposztát jó tejfölösen, de fogyókúrázunk? Erre is van megoldás! Kattints tovább és megtudod! :)

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Csirkemellfilé
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Vöröshagyma
  • Olívaolaj
  • 30 dkg kinyomkodott Savanyú káposzta
  • Bors
  • Fél csomag aprított Kapor
  • 1,5 dl Tejföl (sovány, ha lehet)

1. lépés

A fokhagymát és a vöröshagymát apró kis kockákra vágjuk majd kevés olívaolajon megpirítjuk. A csirkemellet is felvágjuk csíkokra, majd a hagymához adjuk. Sóval és borssal fűszerezzük.

2. lépés

Amikor látjuk, hogy a húsi kifehéredett, adjunk hozzá körülbelül 1 dl vizet és ismételten fűszerezzük. Tegyünk rá fedőt és félpuháig főzzük.

3. lépés

Amikor elértük a félpuha állapotot, akkor tegyük hozzá a káposztát is. Innentől már csak várunk, egészen addig, míg a hús teljesen omlós lesz számunkra. Ha végeztünk, akkor keverjük bele a tejfölt és szórjuk meg kaporral.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

8 916 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal és tejföllel

  • Rakott káposzta darált hússal, tejföllel, sajttal

  • Fehérboros káposzta húsos gombóccal

  • Gurulós tarhonya

  • Kolbászos almás káposzta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    478 kcal
  • Összes Zsír

    30,8 g
  • Koleszterin

    112 mg
  • Szénhidrát

    17,1 g
  • Cukor

    5,1 g
  • Fehérje

    35,6 g