Sajtos-brokkolis tészta

2012-06-15
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Íme egy gyors és ízletes ebéd! Ha egészségesebben szeretnénk készíteni, akkor készítsük teljes kiőrlésű tésztából, és alacsony zsírtartalmú tejszínből.

Ezeket szerezd be:

  • 100 g tészta
  • 1 nagy brokkoli
  • 50 g bacon
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 ml tejszín
  • kis marék reszelt sajt
  • fekete bors

1. Lépés

Forraljunk fel egy lábasban vizet és készítsük el benne a tésztát. Forraljunk fel egy másik lábas vizet, tegyük bele a brokkolit, főzzük meg, majd mikor már puhának tűnik, azonnal tegyük hideg vízbe. Ez segít megőrizni a brokkoli szép zöld színét. (Természetesen, ha nem találunk jó brokkolit, akkor használjunk fagyasztott változatot.

2. Lépés

Pirítsuk meg a bacont egy nagyobb serpenyőben, amíg ropogós lesz. Hozzáadjuk a fokhagymát, a virágjaira szedett és félbevágott, főtt brokkolit és a tejszínt, és hagyjuk főni egy-két percig.
Tegyük mellé a tésztát is, ha kell egy kis vizet is öntsünk alá, hogy ne égjen le. Keverjük össze a tésztát a szósszal, reszeljük rá a sajtot, ízlés szerint fűszerezzük a végén.
Fogás: Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

5 771 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spagetti baconnel és zöldspárgával

  • Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal

  • Vega olasz kagylótészta

  • Cukkinis paradicsomos zöldpestos penne mozzarellával

  • Tejszínes fehérboros gombás-sonkás rigate

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    411 kcal
  • Összes zsír

    15 g
  • Szénhidrát

    49,7 g
  • Fehérje

    23,9 g